divendres, 24 de gener del 2014

Dones com jo

La companyia "T de Teatre", formada per quatre actrius molt conegudes sobretot per la seva faceta televisiva, acaba d'estrenar espectacle al Teatre Romea. Es diu "Dones com jo" i hi seran fins el 16 de març. És interessant constatar que aquestes actrius estan consolidant un "modus operandi" propi i atrevit que podríem qualificar de "pirandellià". És a dir, són quatre actrius/personatges en busca d'autor. Ha de ser un autor contemporani disposat a fer-los un text a mida i dirigir-les. L'empresa és un repte important tant per ell, que només pot jugar amb quatre personatges femenins (a vegades recolzats per un o dos de masculins), com per elles, que d'aquesta manera han d'estar preparades per treballar amb estils i registres ben diferents. El trobo un joc molt estimulant. 

Una de les primeres experiències va ser amb el dramaturg i director argentí Javier Daulte al TNC: "Com pot ser que t'estimi tant". Però em van agradar molt més les dues que van fer a continuació amb l'Alfredo Sanzol ("Delicadas" i "Aventura", de la que vam parlar en aquest bloc). Ara li ha tocat el torn a un autor català, el Pau Miró. La presentació de l'espectacle diu que "és la història de quatre dones que s'apropen als 50 i que comença com una comèdia amable i divertida però s'acaba convertint en una comèdia negra en la que el suspens agafa relleu". Un bon punt de partida!


4 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Una altra proposta molt suggerent!

Pau ha dit...

Aventura era molt bona. A veure si aquesta ens agrada tant!

Rosa ha dit...

Hi aniré, segur!
Gràcies per la ressenya

Marta ha dit...

Tinc entrades per aquesta obra. Sempre m'han agradat les "T" de Teatre, i també m'agrada el que comentes de "textos a mida". Espero que en Pau Miró ho hagi encertat! Gràcies per l'apunt.