dijous, 30 de gener del 2014

El dèficit fiscal: Borrell vs Sala Martín


El passat 20 de Gener l’ex ministre socialista Josep Borrell i l’empresari Joan Llorach van publicar un article a El Pais en el que en to burlesc polemitzaven sobre l’existència del dèficit fiscal català. Ho feien amb molt poc rigor científic i amb males arts amb les que pretenien ridiculitzar la posició dels que defensen l’existència permanent de l’esmentat dèficit.
Pocs dies després en Xavier Sala Martin, de qui discrepo en molts altres temes, va escriure una resposta magnífica. Tracta amb una claredat meridiana un tema que és prou complex i molt difícil d’explicar i aconsegueix aclarir els dubtes que planteja. Això sí els interessats cal que llegeixin  els articles amb bastant concentració.
Aquí teniu els dos articles. Els que estiguin interessats en aquest tema tenen l’oportunitat d’aclarir-se. Això sí, cal que els llegeixin  amb bastant concentració.
És clar que com ja haureu vist per la premsa i com vaig comentar fa uns dies ara resulta que en Montoro ja ha decidit que no es publicaran mai més les balances fiscals per evitar el que ell anomena “tensions interterritorials”. “Mort el gos morta la ràbia” pensen al PP. Però les balances i els dèficits fiscals seguiran existint agradi o no al Sr. Borrell i al PP.




1 comentari:

jordi Morera ha dit...

Josep maria,
Crec convenient puntualitzar que el diari El Pais no ha publicat aquesta replica de Sala i Martin, certament un exercici molt poc democratic i transparent.

Adjunto la nova replica que n'ha fet en el seu blog describint lo esperpentic de tot plegat....

http://www.salaimartin.com/randomthoughts/item/713-el-esperpéntico-debate-de-josep-borrell.html

Salut
jordi