dimecres, 5 de febrer del 2014

KINOKO, gastronomia japonesa a la Catalunya interior.

                                                                
La família Sano va arribar a Solsona fa vint anys. El pare, especialista en historia de l’art, va viatjar amb la dona i els tres fills a Catalunya per conèixer l’art romànic. El Museu diocesà i comarcal d’arqueologia i art romànic de Solsona i la proximitat al Pirineu, feren que s’hi hostatgés durant unes setmanes. El què va passar després, com se sol dir, ja és historia.
Van iniciar la seva emprenedoria amb activitats d’intercanvi cultural entre Catalunya i Japó que van acabar estenent a la gastronomia. Fa un any van inaugurar un nou restaurant que també és centre cultural, és el KINOKO. La traducció literal de la paraula seria “el nen petit de l’arbre” o també “bolet”. Aquest és el símbol de la casa per la seva “simplicitat, naturalitat i frescor”, que és com els propietaris defineixen la cuina que ofereixen: “on la base és l’ús d’ingredients naturals i de proximitat per garantir-ne la qualitat”. Es proveeixen dels productes d’una masia del Solsonès on també hi cultiven algunes hortalisses típicament japoneses.
Tot i que la seva cuina de fusió potser encara no destaca: al xai del Solsonès cuït a la japonesa no li han trobat el punt; sí que han aconseguit apropar la gastronomia nipona als nostres gustos tot mantenint l’essència dels orígens: el tataki de tonyina acompanyat amb una salsa de cítrics i soja, és espectacular. Els preus són raonables i les racions generoses. Tenen un menú de migdia excel·lent a 13 euros i també hi ha la posibilitat de fer menús tancats a demanda.


Avinguda del Cardenal Tarancón, 18
25280 Solsona (Lleida)
Tel. 973482203