dijous, 6 de febrer del 2014

Pintura mural a les Glòries

Aquest darrer cap de setmana a l’antic recinte de les Glòries es va permetre als graffiters, alguns d’ells veritables artistes murals, que poguessin pintar les seves obres a les parets i tanques que havien encerclat els Encants Vells, recentment traslladats a l’altra costat de la plaça.

Això m’ha permès fotografiar aquestes magnífiques pintures que ara us presento. Recordo en aquests moments la llarga sèrie de fotografies  que vaig fer per moltes poblacions del cinturó de Barcelona a la recerca de treballs murals que varen culminar en l’exposició “Pintura mural. L’art al carrer”, presentada l’any 1998 al Col·legi d’Aparelladors de Barcelona i on vaig tenir la sort que dos dels millors graffiters de l’època, Sendys i Puke, pintessin dos murals a les mateixes parets de la sala del Col·legi. Quins records!

Espero que us agradin aquestes pintures de l’anomenat “art efímer” i pugueu valorar el mèrit d’uns artistes disposats a gastar temps i diners en unes obres condemnades a una segura desaparició.



1 comentari:

Gradiva ha dit...

Josep Maria, he estado un buen rato mirando parte de tus fotos. Una delicia! He disfrutado molt. Me encanta la composición, los temas , la mirada.. Un artista! Recuerdos a la Carme i fins aviat.