divendres, 25 d’abril del 2014

Taller de fantasia

Aquest Sant Jordi vaig trobar, de casualitat, en una parada de llibres de segona mà aquestes dues obres de teatre de Josep Mª Benet i Jornet: "Taller de fantasia" i "Supertot". Es van publicar l'any 1976 i aquesta 12a (!) edició va aparèixer el 1995. Un parell d'anys abans, havíem representat "Taller de fantasia" a l'escola per guanyar diners pel viatge de final de curs. Diria que és l'única vegada que he pujat dalt d'un escenari i en tinc molt bon record. 

Totes dues són peces per encàrrec, un de la revista Cavall fort i l'altre d'una companyia de teatre infantil. Concretament, "Taller de fantasia (La nit de les joguines)" és una mena de precedent de "Toy story" en la que les joguines cobren vida per explicar-nos un seguit d'històries fantàstiques: El planeta dels homes de marbre, El salvatge mustafà, El robí del temple indi, Tampoc els pells-roges no són de refiar, La festa de l'olla, Pirates de la mar salada, Una caverna molt prehistòrica.

Josep Mª Benet i Jornet és un dels grans dramaturgs catalans. La majoria el coneixem per la seva contribució al gènere de la ficció televisiva, però aquestes obres mostren també que ha enriquit molt el teatre popular; alguns, sense saber-ho, vam acostar-nos al món dels escenaris amb les seves històries. Diuen que està entre els nominats a "Català de l'any 2013"; a veure si té sort!


1 comentari:

carme ha dit...

Fantàstic, Clara, això de reivindicar les riqueses menys conegudes dels autors. A veure quan tornes a pujar a l'escenari!!