divendres, 20 de març del 2015

Una giornata particolare

 Tan si heu vist la pel·lícula d'Ettore Scola como si no, l'espectacle que la companyia La Perla 29 acaba d'estrenar a la Biblioteca de Catalunya us pot interessar. El repartiment és segurament el principal atractiu d'aquesta proposta: un tête à tête de la Clara Segura i el Pablo Derqui. Entre tots dos actors hi ha tanta complicitat com la que descobrim entre els dos personatges, Antonietta i Gabriele, i això és clau per poder-nos explicar la història que ens expliquen. És una història petita i gran a la vegada: petita perquè és íntima, continguda i, com diu el director, Oriol Broggi, on la força es troba en els matisos. Però també és una història gran perquè emociona i aborda la tristesa que provoca la manca de llibertat i la força d'un encontre fugaç entre dues persones.

Derqui i Segura només havien treballat junts en un escenari a una de les darreres produccions de la mateixa companyia, 28 i mig, en la que no és difícil veure el germen d'aquesta nova funció. Aquella vegada també ens proposaven la versió teatral d'una peli italiana (el 8 i mig de Fellini) i allà Pablo Derqui es presentava com el nostre nou Mastroianni, que ara torna a encarnar. Per la seva banda, Clara Segura interpretava llavors múltiples papers, preparant potser el terreny, qui sap, d'aquesta Antonieta "alla Loren". Esperem que la seva col·laboració tingui futur i ens segueixi donant més ocasions de gaudir-ne. De moment, teniu temps d'anar a la Biblioteca fins a primers de maig.


2 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Doncs nosaltres no volem perdre temps i hi anirem diumenge.

Carme ha dit...

Vaig anar-hi dimecres passat. Em va emocionar una Antonieta encorsetada per l'època, però més lliure que mai davant el seu veí. I un Gabrielle que fa extremir
Genial interpretació dels dos. Boníssima l'escenografia, d'una gran bellesa i delicadesa.
Excel·lent l'escena del terrat