diumenge, 12 d’abril del 2015

El Musical dels dilluns

Un dels més grans musicals de tots els temps és, sens dubte, WEST SIDE STORY amb la música extraordinària del compositor i director d’orquestra americà Leonard Bernstein, lletra de Stephen Sondheim i coreografia de Jerome Robbins, es va estrenar el 1957.
L’adaptació cinematogràfia, dirigida per Jerome Robbins i Robert Wise es va estrenar a Barcelona al cinema Aribau, on jo la vaig anar a veure, el Desembre del 1962. Va tenir un èxit de públic extraordinari i va estar en cartell vuit anys i la van veure al voltant de sis milions d’espectadors. Tot un record!
La pel·lícula va marcar tota una època en la dansa contemporània i les coreografies de Jerome Robbins  van inspirar durant un llarg període la dansa de la segona meitat del segle XX.

Es fa molt difícil triar algun dels molts extraordinaris passatges que s’han fet cèlebres. Jo he escollit el número “Amèrica” en el que Anita i Bernardo, interpretats per Rita Moreno i George Chakiris interpreten, en la seva condició de membres de la banda porto-riquenya del Sharks, una paròdia de l’estil de vida americana.  Encara que són els actors els secundaris de la pel·lícula possiblement siguin els millors ballarins del repartiment. Espero que tots recordareu aquest moment de la peli.



4 comentaris:

Joan ha dit...

A més de la magnífica execució del ball, una peli que va marcar època.

Lluís Boada ha dit...

Fabulós! Quin encert això dels musicals, Josep Maria, que donen vitalitat i alegria per començar la setmana.Lluís

Elisa ha dit...

Me encanta la sección de musicales, Josep María. Muchos de ellos me traen buenos recuerdos.
Hace cuatro años nosotros también representamos el America de West Side Story, en la versión en castellano. Lo puedes ver en este enlace.
https://www.youtube.com/watch?v=sT0axMqrIJ4

Josep M.Cortina ha dit...

¿Nivelazo en esta versión vallisoletana!