divendres, 16 de juny del 2017

LIFE: La revolució en directe


Al Palau Robert es presenta una exposició sobre les noves tecnologies de la comunicació audio visual “MEDIA PRO LIFE.  La revolució en directe”. Forma part d’aquesta sèrie d’exposicions de iniciatives empresarials singulars per on han desfilat, entre d’altres, El Bulli de  Ferran Adrià o el Celler de Can Roca dels germans Roca.

Aquesta vegada és el torn de l’empresa audiovisual MEDIAPRO que ens ofereix una mostra de les seves activitats, sobretot en el camp de les retransmissions de grans esdeveniments socials i esportius, sobretot futbolístics. És sabut que Jaume Rouras, el fundador de la companya, va revolucionar el món dels drets de retransmissió futbolística que s’han convertit amb el temps en un negoci monumental.

L’exposició es pretén tecnològicament mot avançada. Hi trobareu grans pantalles que ofereixen les notícies que avui retransmeten els mitjans. Una sala amb ulleres de 3D que permeten a l’espectador introduir-se en aquest món del que tant es parla. Una instal·lació de realitat virtual que permet pintar la cúpula que Miquel Barceló va crear per la sala dels Drets Humans de la ONU a Ginebra. I en una carpa instal·lada als jardins del Palau s’hi pot veure el making-off de la retransmissió un clàssic Barça-Madrid que es veu a tot el món.

Resulta  curiós i interessant visitar l’exposició encara que em sembla que no aporta gran cosa a la comprensió del fenomen de la nova comunicació i les seves implicacions en la vida de les nostres societats.