diumenge, 15 d’octubre del 2017

EL POST 2.000

AQUEST ÉS EL POST 2000!
Aquests dies hem celebrat la publicació del post número 2.000 que es penja al Blog des del seu inici, el 22 de Juliol del 2008. Fa doncs ja més de nou anys. Com passa depressa el temps!  Per això, aprofitaré, potser per una certa deformació professional, per fer una mica de balanç d’aquests més de nou anys. Comencem per les estadístiques que ja ens diran alguna cosa.
Les 2.000 entrades suposen que  gairebé  cada  2 dies s’hi ha penjat alguna notícia.  El nombre de visites totals ha estat fins ara de 131.000, la qual cosa dóna una mitjana de 310 entrades setmanals , xifra que ha evolucionat positivament al llarg dels anys.
 Els 2.000 posts s’agrupen en diferents  Seccions. La distribució de les més importants és la següent,

Pel que fa a la distribució setmanal de les visites es produeix una concentració molt alta els dilluns (35%) i dimarts (15%), sens dubte com a conseqüència de la publicació de l’ària dels dilluns i de l’avís setmanal que cada diumenge al vespre reben per correu els lectors subscrits.
Pel que fa a la participació i inter activitat hi ha hagut un total d’uns  2063 comentaris dels lectors el que representa una ràtio de 1 comentaris per post. No és gaire, però comparat amb els ratis d’altres publicacions digitals no està malament del tot.
Sovint rebo també d’alguns lectors notícies, informacions o vídeos que em recomanen i que he penjat en el seu nom a la Secció “EL POST DEL LECTOR”. Totes aquestes aportacions són molt benvingudes.

A mesura que el Blog anava madurant hem incorporat una sèrie de col·laboradors amb una Secció fixa. Varem començar el 2011 amb les Seccions “ES DIU A MADRID, amb les cròniques de la Clara des de la capital i “AL CAP DEL CARRER “ amb la mirada d’en Pau des de Barcelona. En marxar la Clara de Madrid la seva Secció des de Barcelona es va transformar en “ESCENES”, dedicada al món de l’espectacle teatral.
Més tard varem anar incorporant més col·laboradors  amb noves Seccions fixes:

“RADAR GASTRONÒMIC”, a cura d’Hermínia Pujol“PARAULA ENCESA” a càrrec de les actrius  Marta Millà Imma Colomer ; “DURA LEX SED LEX” del lletrat Carles Cortina; “PANTALLES” a càrrec de Judit Vives i Jordi Castells, que també  és responsable de “MIRADES CURIOSES”. Va seguir “PINZELLS” en la que  Lluïsa Jové i Victòria Campillo ens mostren periòdicament els seus treballs. I finalment “D’ÀCÍ D’ALLÀ” on Lluís Boada ens trasllada les seves reflexions . Darrerament hem incorporat  “COSES QUE NO ENTENC” de la que s’ocupa directament aquest editor .
Segueix oberta la Secció “EL POST DEL LECTOR” on sempre que vulguin els lectors poden publicar les seves recomanacions. Per cert, per tal d’agrair la col·laboració d’aquells lectors que en els propers tres mesos ens facin arribar el seu Post tindran dret al clauer commemoratiu que hem preparat per celebrar el Post 2000.

I ara les valoracions qualitatives.
En conjunt hem format un equip molt compacte i divers alhora que fa una feina desinteressada i molt professional. Aquí teniu un retrat de l’equip:

El Consell de redacció de PROVA I ERROR
Segueixo força content de l’acollida que té aquesta iniciativa, que m’estimula i ajuda a estructurar les meves activitats; i sobretot em permet mantenir-me en contacte, encara que un tant anònim, amb amics i coneguts. Tot i  que ja sé que avui això és difícil us animo a participar en el debat amb els vostres comentaris perquè en sortirem tots enriquits. I si teniu notícies o temes que us agradaria veure publicats envieu-me’ls sense dubtar-ho.

També m’agradaria augmentar una mica el nombre de visitants i això només es pot aconseguir si els lectors consideren positiu recomanar el Blog a amics i coneguts que puguin estar interessats en el seu contingut. Això es pot fer de dues maneres, donant-los l’enllaç:   http://josepmcp.blogspot.com.es/  o bé  fent-me arribar el seu e-mail perquè els inclogui en el llistat setmanal de l’ària.
Per descomptat, agrairé qualsevol comentari crític o suggeriment que pugui millorar els continguts o la configuració actual del Blog. I finalment un sincer agraïment a tots els lectors i molt especialment a aquells, i no són pocs, que per correu o personalment m’han animat a continuar amb aquest “invent”.


9 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona per tant digne aniversari! Molt bona feina feu entre l'animador i tot l'equip. Quan clico al bog sento forta curiositat per descobrir els nous continguts que sento sempre molt propers tot i no coneixer personalment a una part considerable de l'equip. Us animo a continuar tant com pugueu.
6Q

la bibliotecària ha dit...

Josep Maria, moltes felicitats!!!
Ets un pencaire, i tot el que fas tu i els teus col·laboradors és de molta qualitat. Que per molts anys segueixis/seguiu endevant!!!
Mariona

Rosa ha dit...

Josep Maria i la resta de l'equip!
Moltes gràcies per aquesta pàgina al mon que se m'obra cada dilluns!
Desitjo que ho pugueu fer durant molts anys mes.
Moltes felicitats i mil gràcies!!!

perefontroca ha dit...

Bon dia a tots i moltes felicitats per aquest Post 2000.
Us vaig conèixer gràcies a l'Hermínia, i en general em sembla molt interessant. Llàstima que no sigui un gran seguidor de l'òpera, però hi ha articles molt interessants.
Gràcies per la vostra feina!

Hermínia ha dit...

Josep Maria, tot plegat és gràcies a tu, a la teva constància i seguiment de les activitats, és un plaer col.laborar en aquesta tasca divulgativa.

Només hi trobo a faltar no poder veure els comentaris que es fan, de forma més automàtica, mira, per exemple, aquest comentari anterior al meu, de l'amic Pere Font, l'he vist casualment perquè jo he entrat a posar el meu propi comentari.

Res, que la tècnica no ho té tot resolt encara. Ja arribarà. Una abraçada i no perdis mai aquest entusiasme que et caracteritza.

Montse ha dit...

Moltes Felicitacions!! I el meu agraïment per enviar-me'l. Que per molts anys pugueu seguir! Una abraçada, Montse

Juan González ha dit...

Felicitats a tots per tant bon equip qu'hi formeu i per arrivar-hi al post 2000. tota una fita.
Com a sugerencia vos diria qu´hi trobo a faltar i crec qu´hi estaria be afegir-ne una col-laboracio o espai critic sobre pintura ( galeries/novetats/exposicions/).

Pero, l'important ja ho esteu fem i molt be, aixi que feliticitats i una forta abraçada a tothom.
J.G.


Karles ha dit...

Enhorabona a tu i a tot el teu equip de redacció.

Te molt merit que setmana darrera setmana ens feu arribar les novetats culturals i comentaris de l'actualitat política amb un llenguatge entenedor, directe i sense embuts i tot amb molta qualitat.

Us demano que seguiu així, i que cada setmana sigui millor, tal com s'ha fet fins ara.

Una gran abraçada a tots.

Anònim ha dit...

Josep Maria i Cia.

Premi per la activitat i constància del blog,
Enhorabona ¡
Sempre, sempre és un regal.Moltes gràcies!!!
Joana