dijous, 13 de maig del 2021

Breu Història del Jazz XVII

 XVII. El jazz a Catalunya (1)

 

A casa nostra hem tingut i tenim excel·lents músics de jazz: La selecció que segueix es òbviament limitada per l’espai i els meus gustos personals, però tots els que hi figuren són gent reconeguda a nivell internacional.

- Tete Montoliu. Pianista. Probablement el jazzman català  més reconegut fins avui fora d'Espanya. Va tocar amb moltes de les grans figures del moment.El podeu ecoltar interpretant “The shadow of your smile”

- La Locomotora Negra.  "Mood Indigo". Ja hem parlat abastament  en una ocasió anterior d'aquest conjunt, no professional, que acaba de plegar després de 50 anys d`actuacions.

-La Vella Dixieland. "Nobody knows when you are down and out " amb Montse Pratdesaba, més coneguda com "Big Mama Montse",  excel·lent cantant de blues. Tant el conjunt com ella fa 40 anys que actuen regularment

-Lluís Coloma Trio. Lluis Coloma, juntament amb Ignasi Terraza  és un dels millors pianistes catalans del moment. Toca el boogie-woogie amb una tècnica increïble.  Escolteu-lo al  “XII Blues and Boogie Reunion”, fa pocs anys a Terrassa.

-Oriol Romaní. El millor clarinetista català de tots els temps, sortit de la Locomotora Negra. Un prodigi. Escolteu-lo a "Smiling blues ".

­-Orquestra del Taller de Mùsics. "Dizzie Jazz" Un excel·lent conjunt de jazz tradicional, que aquí està acompanyat d`un del millors talents sortit de la Sant Andreu Jazz Band, de la que parlarem més endavant, la saxofonista i cantant Eva Fernández.




2 comentaris:

Anònim ha dit...

El link de Lluís Coloma Trio està equivocat. Et torna a portar a La Locomotora....
6Q

Josep M.Cortina ha dit...

Esmenat.Gràcies per l'avís.