Per no perdre el costum acabo el “curs”, abans de l’estiu, amb alguna recomanació prop del mar. En aquesta ocasió al Baix Empordà, es tracta de la Sidreria Mooma, i de les seves “spin off” el Sidral i el Sidralet.
El Mooma, una mena
d’acrònim de poma i Montgrí, es troba a una masia prop de Palau-Sator envoltada
de camps de pomeres. Un espai molt gran per deixar els cotxes, un altre espai
d’esbarjo, una agro-botiga i un ampli restaurant, majoritàriament exterior,
d’un disseny quasi nòrdic, molta fusta clara i espais diàfans.
A la carta, a uns preus entre 14 i 24 euros, hi destaquen els arrossos i la brasa, però
passa per un munt d’altres opcions amb bon producte i bona execució. El servei
és jove, ràpid i atent.
Darrerament s’han sumat
a l’oferta dos nous restaurants, un a la Platja de Pals, el Sidral, al peu de
la roca, amb un estil similar a l’anterior, i un carta que inclou més platets
per compartir. L’altre, el Sidralet, a Palamós, a la Fosca, aprofitant un lloc contigu al càmping, aquí l’espai potser no és tan especial, però la cuina i el
bon servei es mantenen al mateix nivell.
En tots els casos no
deixeu de provar els seus plats amb poma, ni la seva sidra, origen de tot
plegat. A mi la que més m’agrada és la sidra envellida, però també hi podeu
trobar tota mena de sucs de diverses varietats de poma, i al sidral una bona
oferta de cocteleria.
https://mooma.cat/sidreria-restaurant/ https://www.sidral.net
PD. Em diu una cambrera que també han obert un altre Mooma a la Cerdanya, a l’aeròdrom, però d’aquest no us en puc parlar, perquè encara no hi he estat, però potser és una bona opció, per estar més a la fresca. Si hi aneu, ja em direu. https://www.moomacerdanya.cat
Bona tarda, Hermínia,
ResponEliminaHi he estat i confirmo la teva ressenya. Em va agradar molt.
No coincidim amb la sidra, ja que no me n'agrada cap. La trobo massa sosa.
M'agradaria fer un comentari sobre els cambrers, que la majoria són estudiants que aprofiten l'estiu per fer algun "caleró", i són molt atents i correctes.
Ens en va tocar un que és estudiant d'hostaleria, però ens va aclarir que és l'únic que hi ha. Els altres estudien temes no relacionats amb la restauració.
Bon estiu i bona jubilació!!!
Moltes gràcies per aquest interessant complement a al crítica de l'Herminia
ResponElimina