Alguns consideren que la Guia Michelin no ha
estat generosa aquest any amb els restaurants catalans. Altres interpretaran
que és la gastronomia catalana la que no ha estat a l’alçada de l’exigència de la guia. Pels que no seguiu l'actualitat estrellada, la cosa ha quedat
així a la guia de 2014:
Cap dels aspirants a obtenir la preuada tercera estrella (principalment l’Àbac i el Lasarte) ho han aconseguit, i ha estat el madrileny Diverxo (David Muñoz) l’agraciat pels crítics de la guia. Tampoc han arribat segones estrelles per a cap dels molts restaurants catalans que ja en compten una.
Això sí, Michelin ha concedit cinc primeres
estrelles a Catalunya: dos pel germà Adrià i els seus locals Tickets i 410
, una pel Malena de Gimenells (Lleida), una per L’O de Sant Fruitós de
Bages i una altra per Les Moles, a Ulldecona. A més tots aquells restaurants
d’aquí que ja tenien una, dues o tres distincions les han mantingut, la qual cosa
és un premi en sí mateix (bé, tots menys el Can Fabes, recentment desaparegut).
Digueu-me frívol, però per mi el més
destacable és que la gala de presentació de la guia es va celebrar al Museu
Guggenheim, a Bilbao, on per cert, tampoc veuen una estrella al cel des de fa
unes quantes nits!
La ciutat em va oferir la seva cara més
coneguda: fred, cel tapat i pluja. Fet i fet, un preàmbul adequat per a una
nit grisa per a la restauració catalana, sempre des del punt de vista d’una
guia comercial com la Michelin.
Ara bé,
ni el clima ni la manca d’estrelles em faran canviar d’opinió: Alguna cosa té
Bilbao que m'atrau, i no descarto que tingui a veure amb la seva cuina i la grisor ambiental, precisament.
Encara és d'hora aquest matí però ja començo a tenir gana...
ResponEliminaWho cares about stars!
ResponEliminaLet's go to Bilbo!!!