Aquest
mes continuaré amb la meva recomanació de restaurants propers a sales de
teatre. En aquesta ocasió es tracta d’una sala del circuït alternatiu: La Gleva
Teatre, al barri del Farró, al costat de Gràcia. Es tracta d’una sala petitona,
igual que el restaurant del què us parlaré avui: el Xanc i Meli, situat ben a
prop. El nom del restaurant, promet, són originals i agafen una expressió de
Cadaqués que, tot i que es refereix a un plat de suquet de peix, també fa
referència a què una cosa està “per sucar-hi pa”! Pel què sembla, Cadaqués era
el lloc d’estiueig dels propietaris: l’Ignasi Teixidor i en Joan Tharrats.
Xanc i
Meli ofereix plats per sucar-hi pa literalment: bacallà amb musselina d’alls i
samfaina, mandonguilles amb sípia o amb pèsols, menuts de vedella ofegats, ous
atropellats amb botifarra i ceba caramelitzada..., plats de cullera a preus
molt raonables. L’oferta de vins –catalans- també és molt continguda de preu. I
de postres unes trufes de xocolata negra, de pecat, a banda dels taps de
Cadaqués, les torrades de Santa Teresa o una tatin casolana. Els caps de setmana hi podeu anar a fer el vermut.
A banda
de les tres o quatre taules de l’entrada i uns quants tamborets alts a la
barra, disposen d’una sala, passada la cuina, amb quatre o cinc taules més que
permet fer reserves per petits grups. L’interiorisme d’Aureli
Mora i Omar Ornaque (AMOO: http://amoo.cat/XANC-I-MELI), ha estat publicat en
una revista grega de l’especialitat que tenen per consultar, a la vostra
disposició. Curiositats de la vida.
Xanc i
Meli, Francolí, 53
Tel.
655.073.104
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada