La sosenga és un sofregit medieval descrit en el llibre de receptes més antic que es coneix de la cuina catalana, el Libre de Sent Sovi, que data de 1324. Inspirats en aquestes tècniques quasi ancestrals de la nostra tradició, la cuina del restaurant La Sosenga combina el dolç i el salat, aposta per plats de cullera i ho transporta, tot plegat, als nostres dies, amb la saviesa dels bons cuiners.
Es diu que tenen un dels millors menús de migdia de la ciutat, atesa la qualitat del producte i la originalitat dels plats, que podeu degustar per poc menys de 20€, inclosa la beguda. Jo encara no he tingut ocasió de provar-lo, i el cert és que sopar a la carta surt més car, però l'experiència s'ho val: uns peus de porc amb xocolata i gingebre amb moniato, un cap i pota de vedella amb gamba vermella o una tripa de bacallà amb lletons de xai i mongetes de Santa Pau, no es troben a gaire restaurants. Del tàrtar de vedella amb figues i foie, ja ni us en parlo, l'heu de provar.
El local és petit i acollidor, el servei molt professional, la carta curta i l'experiència culinària llarga, perquè la continueu assaborint una bona estona. Bon profit tingueu.
Vam anar a La Sosenga seguint la teva recomanació, Herminia, i ens va agradar molt.
ResponEliminaEs molt original la proposta del migdia: son 8 "plats" (platets, tastets...) diferents, que canvien cada setmana. Cada plat quan el serveixen l'acompanyen de l'explicació de l'elaboració, les dues noies ho explicaven amb tots els detalls, realment plats molt elaborats
Eren quatre propostes d'entrants, un plat de peix, un de carn i dos de dolç al final. Cada "experiència" va resultar ser excel·lent, però minsa, ens deixava amb les ganes de "en vull més". Al final no vam quedar tips, però sí amb la sensació d'haver dinat bé.
L'espai és molt bonic i acollidor
Molt recomanable