Pàgines

dijous, 14 de novembre del 2024

MANIFESTA a la seu de l'Editorial Gustavo Gili

 


Fa uns mesos ja us vaig parlar de l’edifici que va ser la seu de l’Editorial Gustavo Gili del 1960 al 2016. Ubicat al carrer de Provença ,a l’interior d’una illa de l’eixample, és obra dels arquitectes Joaquim Gili i Francesc Bassó i va ser adquirit recentment per l’Ajuntament de Barcelona que el destinarà en un futur immediat a la seu de l’ICUB, ubicat avui al Palau de la Virreina.

L’edifici té una construcció molt funcional, amb un magnífic sistema d’il·luminació natural i és d’una gran bellesa i funcionalitat alhora. Sorprèn com n’està de ben conservat després de tants anys i que no s’hi hagin fet amb el temps reformes que hagin malmès el seu estat original,

Normalment no es visita però aquests dies és una de les seus del festival internacional d’art MANIFESTA, del qual vàrem parlar aquí fa unes setmanes, i per això ara encara teniu l’oportunitat de veure’l fins el proper dia 24 que acaba en Festival.

A més de l’edifici podreu veure vàries exposicions que ocupen gairebé totes les sales de l’immoble. Hi trobareu les següents principals exposicions:

“Arxius negres: fragments d’una metròpoli anticolonial”  que presenta una molt àmplia història de les comunitats negres de Barcelona.

LEscola de Passats que consisteix en un arxiu d'experiències històriques, de caràcter estètic i polític, situades a la Barcelona metropolitana i ordenades a través de sis passatges històrics clau, dels orígens colonials del capitalisme industrial fins a l'actual crisi ecosocial (1820-2024).

Són dues exposicions molt riques i complexes, amb materials ben diversos que requereixen una visita tranquil·la per digerir el seu contingut però que paguen la pena. I sobretot amb l’afegit de passejar per l’edifici. Us en deixo unes imatges en el següent reportatge fotogràfic que obrireu clickant a sobre de la foto.


Animeu-vos que queden pocs dies!

1 comentari:

  1. Recomano una "lectura" crítica de Manifesta a Gustavo Gili.
    Marc Andreu: "Més d’un fantasma recorre Europa i, és clar, també Barcelona i Catalunya. Són el feixisme i l’oblit històric, presents en l’expo d’imaginació política radical de Germán Labrador"

    Manifesta i els fantasmes del passat de Barcelona
    https://elpais.com/quadern/art-i-arquitectura/2024-10-06/manifesta-i-els-fantasmes-del-passat.html

    ResponElimina