En Ryo Sakamoto, el cuiner, es va formar en diversos restaurants del seu Japó natal. Va arribar a Catalunya ja fa prop de 20 anys, i després d’una llarga experiència al reconegut Yashima, fa un parell d’anys es va establir pel seu compte.
El Meshi-ya Sakamoto
té poques taules, és petit i poc pretensiós, però la seva cuina arriba a
l’excel·lència. Al migdia hi podeu trobar un menú amb un plat principal de
sushi o de tres tipus de carn, que inclou una sopa de miso, tres aperitius i
una beguda, per 20€. Però aquí el que heu de tastar són les seves ostres, en
particular les arrebossades, l’anguila i la tonyina en diverses preparacions. D’aquesta
darrera en cuinen la part de la ventresca, tallada de manera especial, amb
infiltracions de greix molt uniformes que li donen aspecte de marbre i un gust
molt suau i melós, és el que n’anomenen toro, no sé si té un nom més
específic en català.
No vaig tastar les
postres, ja em direu si hi aneu i les demaneu. No ens venia de gust el dolç i vam
acabar amb unes molt gustoses sardines en escabetx que em van recordar la
preparació que en fan els italians, les sarde in saor.
La carta de vins
no és gran cosa, però hi podeu trobar, entre alguns altres, un vi del Penedès
prou interessant. No vaig preguntar per un sake adient al que vàrem menjar,
serà la propera vegada, alguns de vosaltres ja ho sabeu, però pels que no sigui
així, penseu que el sake és un fermentat d’arròs i n’hi ha una gran varietat:
espumosos, secs, afruitats, potents, dolços... com els nostres vins de raïm,
vaja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada