dijous, 15 de setembre del 2011

Equador


Gràcies al suggeriment del propietari de la Llibreria Documenta he llegit aquest estiu una novel·la que vull recomanar. Es tracta de EQUADOR, de l’escriptor portuguès Miguel Sousa Tavares. Em sembla que ni el llibre ni l’autor són gaire coneguts a casa nostra però la veritat és que aquesta és una magnífica novel·la que va se designada llibre de l’any a Portugal el 2003.
Explica la història i les peripècies de Luis Bernardo Valença, un empresari portuguès, a qui el Rei de Portugal encomana una difícil missió diplomàtica a les colònies d’ultramar, víctimes encara, a començaments del segle XX, de pràctiques esclavistes.
L’autor crea un complet retaule històric de l’època i fa un excel·lent retrat de tots els personatges que intervenen en aquesta història apassionant que es llegeix amb gran facilitat. Cal destacar també la molt bona traducció al català de Pere Comelles que contribueix al plaer de la lectura d’aquest llibre editat per La campana el 2005. Si, com és molt probable, no el trobeu ja als taulells de les llibreries demaneu-lo. No us n’arrepentireu.