divendres, 9 de març del 2012

"España, capital Madrid"


El meu cosí Toni em va parlar de l'article que Cesar Molinas va publicar diumenge passat al suplement Negocios de El Pais. És el primer d'una serie de quatre que escriurà les properes setmanes.
L'autor planteja, amb un enfoc ben original, les característiques bàsiques de l'empresariat espanyol a partir de la configuració de Madrid com a capital de l'Estat. Caldrà estar atents als propers articles que prometen ser també molt interessants. De moment, trobareu aquest primer al link següent:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Con todo, veo un problema: las empresas de Sevilla o Barcelona (sabíais que en castellano o equivale al and/or del ingles?) viven a la sombra de sus gobiernos autónomos como las de Madrid de su gobierno central o regional...

Josep M.Cortina ha dit...

Siento no compartir esta opinión. Precisamente no creo que sea esta la actitud de las empresas a las que se refiere el autor. Zara, Inditex o Gamesa, tienen una visión que desborda absolutamente el marco autonòmico o nacional. Su mercado és global y de ahí su valor y su diferenciación con el denominado "capitalismo castizo"

Anònim ha dit...

Fantàstic article. El César Molinas es molt bo. Si el proper article es del mateix tarannà l’hi trauran targeta vermella i l’expulsaran de Madrid. Llegint l’article s’entén perquè el Guardiola continua dient que el Barça no guanyarà la Lliga

Espero que pengis els propers articles continuadors d’aquest

Xavier Llisá