Tal com us vaig prometre en el meu post sobre el
restaurant Flash Flash (maig 2015), us parlaré del segon restaurant que, per
iniciativa de Leopoldo Pomés, es va obrir a Barcelona a principis dels anys
setanta.
Si en el cas
del primer, el motiu principal fou oferir truites variades i de qualitat
(després de superar un problema de vesícula durant el qual va tenir prohibit
menjar-ne), a Il Giardinetto, l’objectiu fou oferir bons plats de pasta
(després d’un sopar a casa d’una bona amiga de la família, d’arrels italianes).
Pomés, volia, en definitiva, que els seus conciutadans poguessin gaudir, com ell, del què a ell li agradava: menjar bé en un
marc bonic, acollidor i tranquil, potser per això aquest local també va guanyar
un premi FAD de disseny.
Inicialment,
aquest fou un restaurant que s’identificà com el lloc de trobada de la burgesia
intel·lectual i d’esquerres de la ciutat, l’anomenada gauche divine, però en
els darrers anys, el fill de Pomés, que és qui el dirigeix, l’ha volgut
orientar a un públic més ampli. En va renovar l’estètica, aconseguint un segon
premi FAD, sense perdre la seva vocació artística (cada cert temps el seu
aparador és decorat per una firma de dissenyadors de la ciutat), ni la seva
qualitat culinària.
Hi trobareu
amanides de qualitat, pasta fresca feta al moment i altres plats de cuina
mediterrània amb un producte excel·lent. S’ofereix un menú de migdia i una
variada carta de cocteleria amb alguns platillos
per picar. Dimarts i dijous a la nit us acompanyarà un pianista amb música de
jazz i, en general, gent del barri de
totes les edats.
La Granada
del Penedès, 28 · 08006 Barcelona
Tel 93 218
75 36
giardinetto@ilgiardinetto.es
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada