dimecres, 3 de juny del 2015

Il Giardinetto

Tal  com us vaig prometre en el meu post sobre el restaurant Flash Flash (maig 2015), us parlaré del segon restaurant que, per iniciativa de Leopoldo Pomés, es va obrir a Barcelona a principis dels anys setanta.
Si en el cas del primer, el motiu principal fou oferir truites variades i de qualitat (després de superar un problema de vesícula durant el qual va tenir prohibit menjar-ne), a Il Giardinetto, l’objectiu fou oferir bons plats de pasta (després d’un sopar a casa d’una bona amiga de la família, d’arrels italianes). Pomés, volia, en definitiva, que els seus conciutadans poguessin gaudir, com ell, del què a ell li agradava: menjar bé en un marc bonic, acollidor i tranquil, potser per això aquest local també va guanyar un premi FAD de disseny.
Inicialment, aquest fou un restaurant que s’identificà com el lloc de trobada de la burgesia intel·lectual i d’esquerres de la ciutat, l’anomenada gauche divine, però en els darrers anys, el fill de Pomés, que és qui el dirigeix, l’ha volgut orientar a un públic més ampli. En va renovar l’estètica, aconseguint un segon premi FAD, sense perdre la seva vocació artística (cada cert temps el seu aparador és decorat per una firma de dissenyadors de la ciutat), ni la seva qualitat culinària.
Hi trobareu amanides de qualitat, pasta fresca feta al moment i altres plats de cuina mediterrània amb un producte excel·lent. S’ofereix un menú de migdia i una variada carta de cocteleria amb alguns platillos per picar. Dimarts i dijous a la nit us acompanyarà un pianista amb música de jazz i, en general, gent del barri de totes les edats.
La Granada del Penedès, 28 · 08006 Barcelona
Tel 93 218 75 36
giardinetto@ilgiardinetto.es