dissabte, 23 de gener del 2016

+HUMANS : Una mirada al futur.

Fa uns dies, en una entrada d'aquest mateix blog, en Josep Maria Cortina se sorprenia de la capacitat de predicció que Artur C. Clarke mostrava el 1974, predient de forma força exacta molts dels canvis que l'extensió d'Internet ha provocat en la nostra societat. Igualment, en Josep Maria reclamava que ara necessitem persones amb aquesta visió que ens diguessin com serà la vida el 2050. 
Doncs bé, tenim aquests dies a Barcelona una exposició, que potser no pronostica com serà exactament el nostre món d'aquí 35 anys, però sí que apunta moltes de les tendències sobre l'evolució de la nostra societat, i ens planteja forces preguntes i reflexions sobre el futur de la nostra espècie.


L'exposició "+HUMANS: El futur de la nostra espècie", que es pot visitar al CCCB  (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) fins el 10 d'abril, és força significativa i està estructurada en 4 apartats : Capacitats augmentades, Trobar-se amb d'altres, Dissenyant l'entorn i La vida en els límits.
L'exposició  mostra diversos elements científics i tecnològics, els avenços dels quals influiran en la nostra evolució cap el futur, per exemple  tècniques de fabricació de pròtesis artificials, desenvolupaments de robòtica i intel·ligència artificial,  tècniques de fabricació d'aliments o tècniques de manipulació genètica, entre d'altres.
L'exposició inclou una gran diversitat de presentacions em els àmbits abans indicats i a mesura que la visitem ens planteja un grapat de preguntes que més que dir-nos com serà el futur ens fan pensar com creiem que hauria de ser, per exemple:
·        Crearà la bioenginyeria una nova raça humana ?
·        Tindries una relació íntima amb un robot ?
·        Si canviem l'entorn, haurem de canviar nosaltres per adaptar-nos-hi ?
Els dissabtes i diumenges a els 11.30 h hi ha visites comentades amb guia, que presenten una visió global de l'exposició , que poden complementar-se un altre dia amb una visita més personal, tenint en compte que el tiquet de l'exposició permet fer-hi dues visites.

En resum, una proposta molt adequada per avançar en la reflexió sobre les qüestions sobre com serà el món que ens espera.

1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

és veritat que resulta molt recomanable la visita guiada.