Fa uns dies vam
fer una trobada amb un grup de cosins al
"Parc de les Olors del Serrat" a Santa Eulàlia de Ronçana. Ens va rebre la
fundadora del Parc, Pilar Comes, que ens va explicar el concepte que hi ha
darrera el Parc.Es tracta d'un
espai d'unes 12 hectàrees en el que es conreen una diversitat de plantes - més
de 110 espècies diferents, la majoria de les quals, mediterrànies - amb els
següents objectius:
Mostrar que es
pot viure del camp, amb una agricultura diferent, basada no en un monocultiu
industrial, sinó practicant la biodiversitat, cultivant una diversitat de
plantes, cadascuna de les quals té unes propietats particulars, que la Pilar
ens va explicar amb detall.
El cultiu
d'aquestes plantes ha permès establir col·laboracions amb empreses, que les
adquireixen per diferents finalitats, especialment en els àmbits de perfumeria
i farmacèutic. Alhora, la col·laboració amb les empreses ha donat lloc a
activitats de recerca en diversos aspectes d'aplicació de les plantes.
Visitar el Parc
proporciona gaudi i és una ocasió d'aprenentatge. A més, molts dies
desenvolupen activitats específiques que fan la visita encara més interessant.
Per exemple, el dia que hi vam anar nosaltres es desenvolupava un taller de
"Cuina de tardor" en el que ens van explicar com aprofitar les
virtuts de la carabassa i de les herbes aromàtiques per fer un bon dinar, que,
un cop preparat, vam menjar. En definitiva, que vam passar un dia agradable i
saludable, que vam culminar amb un bon dinar i comprant a l'agro-botiga productes ecològics i saludables.
El concepte de
"Parc de les Olors" ha estat tan reeixit, que s'ha replicat en forces
indrets de Catalunya i en d'altres punts d'Espanya.
Si voleu passar
un bon dia, i avançar en la vida saludable, ja ho sabeu ... el Parc de les
Olors del Serrat està a menys d'una hora
en cotxe de Barcelona!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada