ComerBienAlimentaElAlma és
el hashtag, és a dir l’etiqueta que ha posat en Ferran Adrià a les seves
intervencions a Twitter, on ha explicat 31 menús diferents basats en el seu
llibre La comida en familia (RBA, 2011). Aquí hi va recollir
el que menjaven diàriament l’equip dels 70 cuiners novells del restaurant El
Bulli. Són plats senzills amb un cost, ens diu, de menys de 4 euros, o sigui,
tot un repte.
El xef “estrellat” dóna consells no només sobre el
procediment de confecció del plat, sinó també sobre la compra dels productes i
la seva conservació (a la nevera, al congelador, al rebost). Recomana
variacions d’un mateix àpat, utilitza eines quotidianes i, fins i tot, convida
a no embrutar-ne més de les necessàries; potser aquí pensa en les queixes de
moltes mestresses de casa el dia que els seus marits declaren, amb ostentació,
allò de: “avui cuinaré jo”.
Els primers dies cuinava poc i explicava, ipad en ma,
les característiques del plat, però en les darreres intervencions deixa l’ipad
i es posa a la feina. Ara, el més important, ha acabat compartint una app,
esponsoritzada per telefònica, amb tot el material. L’app només és descarregable
a la tauleta, no al mòbil, i “com no podia ser d’altra manera”, que diria
la nostra consellera de sanitat, porta el seu nom: "Adrià en casa”.
Doncs aquí ho deixo: salut i que aprofiti..
Post data: just aquest proppassat 5 de maig en Ferran
Adrià ha participat en la sessió #gastronomika_live organitzada per San
Sebastian Gastronomika, on ha promès als assitens la versió en Pdf del llibre
de la seva vida “Qué es cocinar”. Doncs aquí teniu també vosaltres en primícia l’enllaç per
descarregar-lo. La versió en paper i tapa dura val 63€, o sigui que és de bon
aprofitar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada