dijous, 21 de gener del 2021

Breu Història del Jazz II

II  El "Dixieland"

Durant els anys 20, l`estil New Orleans es va difondre ràpidament pels Estats Units, fins i tot  entre moltes orquestres blanques que el van batejar anomenant-lo "Dixieland", el nom poètic dels estats del Sud. Després va passar a Europa primer, i amb el temps a la resta del mon, fins el punt de que avui  hi ha orquestres que toquen Dixieland a tot arreu fins i tot  en llocs com el Japó.

                                   
A Catalunya per cert, també en tenim alguna, com La Vella DixielandPerò òbviament és a Nova Orleans on es continua tocant el genuí dixieland. Sense anar més lluny pels mateixos carrers de la ciutat,  com fa Tuba Skinny, un conjunt forca bo, com podeu comprovar a la gravació adjunta. I en el mític local Preservation Hall, creat els anys 60, en ple French Quarter,  per preservar les tradicions i fer front a l`avalancha de rock i pop. Podeu escoltar també una mostra del que toca la Orquesta Titular del Preservation Hall on el que escriu aquestes ratlles va passar dues nits inoblidables ja fa un quants anys, envoltat d'americans que feien turisme al seu país.  

 

1 comentari:

Ângel. Cartes al Editor.Prova i Error. ha dit...

Benvingut al blog Sr.Molins!! Sorpresa de trobarlo entre els col.laboradors. Felicitats a Josep Maria per el fitxatge.
Els meus anys de ràdio, algunes melodies de la Vella Dixieland van ser sintonies de transició i gingles a algun dels meus programes. Bons records!
Àngel Andrés