dimecres, 13 de gener del 2021

La Pastisseria Canal

Aquest 2021 el radar gastronòmic es dedicarà a buscar obradors i botigues d’especial interès pels “foodies”, que diria algun repelent de la cuina postmoderna. I començarem pel dolç just ara que ens n’acabem de fer un tip entre tortells de reis, panettones nadalencs i torrons de tota mena (n’he menjat uns de xocolata amb xurros, però encara n’hi ha de més originals).

L’obrador en qüestió és el de la Pastisseria Canal, que té un parell de botigues a Barcelona i també, ja que en parlàvem, una xurreria al costat de l'establiment del carrer Muntaner ("Com a xurros", es diu). Just fa un parell de mesos que han celebrat els seus 50 anys. La van obrir dos germans de Puigreig (on van viure els meus avis, però això no ve al cas ara), en Xavier i la Maria Canal, el fill d’aquesta és qui continua el negoci, n’haureu sentit a parlar: en Lluís Estrada Canal és qui va guanyar el concurs del millor croisant de mantega de l’estat segons el gremi barceloní, en dos anys diferents.

La varietat dels productes que ens ofereixen és alta tant en dolç com en salat, de fet a en Xavier el dolç li agradava poc dolç, segons vaig llegir en una entrevista; però en destaca la qualitat i l’interès per millorar constantment, un exemple: en obrir la xurreria van anar a assessorar-se a la Fundació Alícia per fer una massa òptima. I res més, el millor és que us acosteu a comprar i a provar algun dels seus productes.





Pastisseria Canal
Muntaner, 566 i Calvet, 15

2 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Aquesta és una recomanació molt perillosa per un llaminer com jo, sobretot després de la temporada de Nadal que ha sigut nefasta des del punt de vista del sobrepès... Esperaré uns dies!

perefontroca ha dit...

Hermínia!
Cercar pastisseries és molt perillós!!!
Tu ja m'entens.