dimarts, 9 de febrer de 2021

Xarcuteries Margarit


Dolors Rafa
va enviudar durant la guerra civil i a Olesa de Montserrat, on vivia, hi predominaven les empreses del tèxtil i ella, que venia de família de cansaladers, va decidir baixar a Barcelona amb els seus dos fills a guanyar-se la vida, posant una parada al mercat de Sarrià, era l’any 1945.

El primogènit, Benet Margarit, comença ja produir els seus propis embotits en una botiga que obre el 1950. Actualment aquest negoci familiar disposa de sis establiments i hi treballen els seus cinc fills. En Josep Margarit, distingit per la Generalitat de Catalunya amb el guardó de mestre artesà experimenta amb noves creacions adaptades als nous temps, desgreixant el què ho és massa, provant diverses combinacions i productes diferents a la recerca de la màxima qualitat. Com altres xarcuteries ofereixen també menjar preparat, però en aquest cas l’oferta inclou plats de carn i peix cuinats a baixa temperatura o de verdures al vapor i embassats al buit, el què els hi dóna un valor afegit en el marc de la cuina saludable. No només són innovadors en l’oferta de productes sinó també en la forma de comercialitzar-los: a banda de les xarxes socials habituals, podeu conèixer el que fan a l’obrador o a la cuina, i adquirir-ho, a través de la seva pròpia “app”! Baixeu-vos-la i a gaudir!

Les botigues:
A Barcelona:
Mercat de Sarrià, parada 61
Caponata, 12
Cornet i Mas, 63,
Benet Mateu, 52
Manel Girona, 53

A Olesa de Montserrat
Joan Coca i Grau, 5 


1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

A Can Margarit hem comprat nosaltres molts anys la cuixa de porc que acostumàvem a cuinar la nit de Nadal. Boníssima