dissabte, 6 de març del 2021

"Senyora Isabel", una petita joia.

Aquest dies hem vist "Senyora Isabel" une sèrie-reportage de TV3 que ha passat bastant desapercebuda però recomano molt especialment perquè estem davant d'una petita joia.

Al llarg de sis capítols una noia gironina, Georgina Torrado, ens explica la història de la seva àvia de 95 anys amb la que manté una estretíssima relació. Va començar a filmar les seves converses i finalment va decidir fer-ne el seu treball de fi d'estudis de comunicació. Per això va demanar ajuda al seu professor, Xavier Morral, i d'aquí va sorgir la idea de fer-ne una sèrie televisiva per TV3 dirigida per ell mateix. 

Isabel Oliva, la protagonistaés una persona amb una enorme vitalitat; mare de tres fills i antiga mestra és una poetessa magnífica, toca el piano la mar de bé i al llarg dels sis capítols ens ofereix un dibuix entranayable de la seva vida. Conduits pel fil de la poesia podem escoltar poemes dels seus referents - Foix,Vinyoli, Margarit o Salvat Papasseit, entre d'altres - recitats per veus de coneguts actors catalans. L'enregistrament, el muntatge i la música contribueixen a fer d'aquesta producció, com deia, una petita joia plena de sensibilitat.

La trobareu a TV3 a la carta  en aquest enllaç. No us la perdeu!