divendres, 28 de maig del 2021

I només jo vaig escapar-ne


                                                            Foto: Sílvia Poch

Gràcies a la nostra col·laboradora Imma Colomer, que encadena un projecte darrera un altre, vàrem poder assistir fa uns dies a una funció prèvia de l’obra que el Teatre Lliure presenta de dimecres a diumenge i fins el 20 de juny. Es tracta de “I només jo vaig escapar-ne” escrita per la prestigiosa dramaturga anglesa Caryl Churchill (Londres 1938) .

L’obra s’estructura a partir de les xerrades de quatre dones grans que seuen al jardí i comenten diversos aspectes de la seva vida, les seves dèries, les seves relacions i els seus conflictes personals, mentre prenen l’inevitable tè anglès.  A partir d’aquestes converses l’autora introdueix tot un seguit de reflexions, la majoria tremendament distòpiques, fins i tot diria que apocalíptiques, sobre el futur que ens espera.

 L’obra va ser estrenada a Londres el 2016 i per tant no pot incloure cap referència directa a la pandèmia però té un cert caràcter premonitori perquè alguns dels seus passatges ens fan pensar en algunes de les situacions que la humanitat ha viscut el darrer any.

El principal atractiu de l’obra és l’extraordinària interpretació de les quatre veteranes actrius que la protagonitzen: Imma Colomer, Vicky Peña, Muntsa Alcañiz i Lurdes Barba.

Amb un text que per la seves discontinuïtats penso que deu presentar serioses dificultats interpretatives aquestes grans de l’escena catalana ho broden sota la direcció de Marta Puyo. Un altre encert del muntatge, que possiblement funcionaria millor en un espai més íntim que la sala gran del Lliure, és la subtil música de fons que acompanya part de la funció que és una composició original de Clara Peya.


                                      Foto: Sílvia Poch


1 comentari:

Hermínia Pujol Estragués ha dit...

Totes quatre estan magnífiques, en especial la nostra col.lega que és qui té el paper més protagonista. Certament no és una obra fàcil, però la posada en escena l'hi converteix. Moltes felicitats.