dijous, 2 de setembre del 2021

Coses que no he entès aquest estiu ( o sí ) LXV

 

COSES QUE NO HE ENTÈS AQUEST ESTIU

. Que el Drets d’emissió de CO2, un tribut que han de pagar els productors d’energia que utilitzen carbó o gas, i que es va crear amb la intenció de limitar les energies contaminants i afavorir les netes ( hidràulica, solar i eòlica) s’acabi convertint en un instrument  d’un mercat financer especulatiu a través de la intervenció en aquest de Fons d’inversió que especulen comprant i venent aquests drets, i oferint-los a petits inversors, al marge dels productors d’energia que haurien de ser els únics que intervinguessin.

. Que el Fons CVC que suposadament compra el 10% dels ingressos derivats dels drets televisius de la LLIGA per 2700 milions a repartir entre els clubs finalment el que fa en lloc de pagar es concedir a aquests un crèdit a 50 anys sense interessos, a canvi, però, del 11% dels drets de televisió que els corresponguin. Una bona manera de comprar : Un crèdit a retornar i a un preu altíssim.

. Que de sobte un Govern, que ha menystingut tots els acords de finançament d’infraestructures ( Port, Rodalies, carreters)  amb Catalunya ara tingui tanta pressa i interès per ampliar l’aeroport de Barcelona i no dubti en oferir 1700 milions.

. Que ERC faci el paper i s’avingui en principi a un ampliació del Prat contrària a esperit de defensa dels espais natura, al canvi climàtic i al creixement atròfic dels sector turístic a casa nostra.

. Que el deliri del món del futbol arribi a l’extrem que el cost dels traspassos dels 11 jugadors que el City va alinear en el primer encontre de la lliga anglesa fos de 615 milions d’euros, l’alineació més cara de tota la història. Malgrat això varen perdre el partit!

. Que una vegada més el TSJC hagi d’esmenar les mesures de control de la pandèmia que estableix la Generalitat i prohibeixi el toc de queda establert pel 149 municipis fins el 27 d’Agost.

. Que la família Messi pagui per un apartament en un hotel de luxe a Paris 15500 euros diaris.

. Que mentre la banca espanyola no atura la reducció de la seva plantilla amb milers de baixes de personal els seus directius siguin els cinquens més ben remunerats d’Europa. El 2019, 163 banquers espanyols varen rebre un total de 365 milions d’euros, és a dir 2,3 milions de promig per càpita.

. Que les Festes de Gràcia en lloc de ser les dels veïns s’hagin convertit en un macro botellot de joves incívics que embruten els carrers i fan soroll i no respecten les mínimes normes de convivència i per descomptat les recomanacions anticovid.

. Que malgrat la crisi que pateixen tots els grans clubs de futbol el Real Madrid encara pugui oferir 180 milions per la fitxa d’un jugador de futbol i que al PSG li sembli poc.

. Que després d’una intervenció de 20 anys com la que ha fet els EEUU  a l’Afganistan acabi  fugint d’una manera tan vergonyant deixant un país sumit en el caos.


2 comentaris:

Eduardo ha dit...

Últimamente estoy de acuerdo en todos los puntos que planteas.

Joan ha dit...

Tampoc entenc que la societat sotmesa, no digui prou i surti al carrer en una desobediència civil permanent.