dimarts, 14 de desembre del 2021

Coses que no entenc (o sí) LXIX

 

. Que PP, VOX i CIUDADANOS siguin tan miserables de no voler concedir el reconeixement de filla predilecta de Madrid a una escriptora com Almudena Grandes.

. Que França, el país que va inspirar els drets humans amb la seva revolució, signi un contracte per vendre 16.000 milions d’armament als Emirats àrabs, model de país democràtic com l’Aràbia saudita.

. Que ara n’hi hagi prou amb que una sola família benintencionada recorri al TSJC perquè tots els alumnes de l’escola hagin de fer el 25% de totes les classes en castellà.

. Que les primeres propostes que s’han conegut sobre el nou model de finançament no sembla que siguin altra cosa que una nova tassa de cafè per a tots, que tan mal resultat ha donat fins ara.

. Que després de les declaracions absolutament ridícules de M.Rajoy en la presentació del seu llibre i la declaració a la Comissió del Parlament algú pugui dubtar de la seva falsedat, cinisme, mediocritat i incapacitat per haver estat president del govern 

. Que un jutge condemni al Banc de Santander a pagar una indemnització de 68,7 milions d’euros al banquer italià Andrea Orcel pel fet d’haver anunciat que el contractaria com a Conseller Delegat del Banc i haver-se desdit uns mesos després.

. Que la reclamació inicial del tal Orcel fos de 112 milions d’euros que després va rebaixar a 76: 17 com a prima d’incorporació, 29 pel bonus en diferit que deixaria de cobrar del seu Banc, 20 al sou de dos anys i 10 per danys morals i reputacionals.

. Que segons s’informa s’hagin disparat a Barcelona les inversions en immobles d’oficines quan seria lògic esperar que amb la crisi i tancament d’empreses i les noves formes de treball parcialment domiciliari la demanda no hauria d’augmentar.

. Que els liders del PP puguin arribar a dir que a Catalunya hi ha "apartheid lingüístic"; o que veuran els qui demanen les classes en castellà assenyalats pel carrer amb braçalets grocs com feien els nazis amb els jueus.

. Que fins i tot un fiscal a Suissa exhoneri de responsabiltats al rei Joan Carles després d'haver rebut els 100 milions del princep saudita, del que en va traspssar 65 a la seva llavors amiga.


5 comentaris:

Adela ha dit...

Crec que t'equivoques. Els tres partits que van votar en contra de fer 'filla predilecta de Madrid'a Almudena Grandes i posar el seu nom a una biblioteca, van ser els tres partits de la dreta: pp, vox i ciutadans.

Manel ha dit...

Podemos??? o Ciudadanos.

Josep M.Cortina ha dit...

Adela tens tota la raó. Ara mateix esmeno aquesta errada monumental.Gracies per l'avis.

Josep M.Cortina ha dit...

Ramón,Gràcies;ja ho he esmenat.

Karles ha dit...

Ei, sovint l’enllaç a La Vanguardia no ès possible perquè cal ser subscriptor