dimarts, 18 de gener del 2022

Paraulògic

 

Probablement la majoria dels lectors ja coneixen el joc que està fent furor aquestes darrers setmanes a les xarxes. És una iniciativa del ja conegut RODAMOTS que s’ha inspirat en un joc que es practica al EEUU i que aquí s'ha adaptat al lèxic del diccionari de la Llengua de l'Institut d'Estudis Catalans.

Em refereixo al PARAULÒGIG, un joc que es pot practicar al mòbil o l’ordinador i que consisteix a trobar les paraules que es poden formar amb la combinació de les 7 lletres que cada dia es proposen. Una d’elles, la situada en la posició central i en color vermell, ha de figurar en totes les paraules que el jugador aconsegueixi identificar.

Al joc no s’hi accedeix a través d’una app, que per tant no cal descarregar-ne cap.

S’entra cada vegada que es vol jugar joc clicant el següent enllaç:


Evidentment i per més comoditat aquesta adreça URL es pot situar com a  accés directe a la pantalla del mòbil.

Trobareu en la portada del joc la referencia a les regles del joc que són molt simples. Les principals són:

. La lletra central ha de figurar sempre en totes les paraules
. No s’accepten els plurals de les paraules
. No s’accepta més que l’infinitiu del verbs

Cada dies apareix un nou conjunt de lletres que queda esborrat l’endemà i substituït per un de nou. No es guarda, ni en el mòbil ni al núvol, un registre de les partides anteriors que el jugador hagi fet

Aviso que el joc, de mecànica molt fàcil, és força difícil i bastant addictiu, sobretot al començament. Si aconseguiu fer el 50% del total de paraules possibles (que s’indiquen cada dia) us podeu donar per molt satisfets.

Proveu-ho!