Aquest mes de febrer la província de Tarragona s’omple de catalans d’arreu que van a fer-hi calçotades. Ja sabeu, un menú que consta d’una o més teules de calçots, seguits de viandes a la brasa: xai i botifarra negra i blanca, carxofes, patates al caliu... per acabar amb una taronja tallada amb sucre i una crema catalana. Tot plegat menjat a fora als patis o dins dels restaurants, o en format híbrid, primer els calçots a peu dret i mirant el cel blau (aquest any no hi ha manera de que plogui) i la resta de l’àpat asseguts a taula. Valls és l’epicentre d’aquest “festival” tan nostrat i aquí es troba el restaurant que avui us recomano: Portal 22.
Està situat a la primera planta d’una bonica casa restaurada i decorada amb molt bon gust, que a més gaudeix d’una assolellada terrassa, on a vegades hi fan concerts. Els germans Joan, Rafel i Enric Castells Ferré van rebre el premi de salvaguarda del patrimoni arquitectònic per la restauració de la casa coneguda com a Ca Florensa, obra de Josep M. Vives Castellet (1888-1954).
Mai havia valgut tan la pena anar a Valls per no menjar calçots.
1 comentari:
Mi cuit, canelons de sèpia, tataki de salmó i arròs tai . Excel.lent recomanació Hermínia. Dimecres Sant no hi ha menú. Local interessant. Repetirem.
Publica un comentari a l'entrada