dimarts, 29 de març del 2022

Portal 22: cuina, copes i terrassa


Aquest mes de febrer la província de Tarragona s’omple de catalans d’arreu que van a fer-hi calçotades. Ja sabeu, un menú que consta d’una o més teules de calçots, seguits de viandes a la brasa: xai i botifarra negra i blanca, carxofes, patates al caliu... per acabar amb una taronja tallada amb sucre i una crema catalana. Tot plegat menjat a fora als patis o dins dels restaurants, o en format híbrid, primer els calçots a peu dret i mirant el cel blau (aquest any no hi ha manera de que plogui) i la resta de l’àpat asseguts a taula. Valls és l’epicentre d’aquest “festival” tan nostrat i aquí es troba el restaurant que avui us recomano: Portal 22.

Està situat a la primera planta d’una bonica casa restaurada i decorada amb molt bon gust, que a més gaudeix d’una assolellada terrassa, on a vegades hi fan concerts. Els germans Joan, Rafel i Enric Castells Ferré van rebre el premi de salvaguarda del patrimoni arquitectònic per la restauració de la casa coneguda com a Ca Florensa, obra de Josep M. Vives Castellet (1888-1954).

 Doncs bé, aquí no hi menjareu calçots ni hi fareu calçotades, però hi trobareu un menú diari de 14,50€ espectacular, una carta de tapes i racions a preus moderats, fetes amb un bon producte i molt ben tractat, amb l’afegitó d’una àmplia selecció de vins de l’entorn i un bon grapat de cerveses artesanals, fins i tot en tenen per celíacs. Completen aquest apartat una llarga llista de digestius i de ginebres, que acompanyen una selecció de còctels.

Mai havia valgut tan la pena anar a Valls per no menjar calçots.


Plaça del portal nou, 22
Valls
Tel. 977 622 199
https://portal22.cat

1 comentari:

6Q ha dit...

Mi cuit, canelons de sèpia, tataki de salmó i arròs tai . Excel.lent recomanació Hermínia. Dimecres Sant no hi ha menú. Local interessant. Repetirem.