dijous, 12 de maig del 2022

El tros, bar de vins

Aquesta setmana he anat a una de les activitats que organitza aquest celler de vins, iniciativa dels periodistes Mariona Anglès Antoni Bassas, inicialment amb la complicitat de Lluís Llach i la bodega Vall Llach de Porrera. Diversifiquen la seva oferta i mensualment envien un butlletí d’activitats: sopars de maridatge, presentacions de productes o nits temàtiques entorn del vi. Jo vaig anar a la presentació de cinc dels pastissos de formatge que ofereix en Jon Cake a la seva botiga del Born, maridats amb cinc vins de la Terra Alta.

 A banda d’aquestes nits especials, hi podeu anar a fer l’aperitiu els caps de setmana o a sopar qualsevol dia, per fer un tast del munt de vins que tenen a la seva bodega, acompanyats de formatges o embotits i alguns plats freds o semifreds (“som un bar de vins, no un restaurant”, diuen). La principal peculiaritat és que disposen d’unes tines d’acer inoxidable que els permeten oferir vi a doll. Els preus de les copes estan entre els 3 i els 6 euros, ja us haureu adonat que, darrerament, l’import del vi per copes a Barcelona ha pujat en la mateixa mesura que disminueix la quantitat per copa servida. Aquí no són una excepció, però la seva oferta és molt àmplia i ben pensada.

El local està disposat en tres espais diferenciats, a l’entrada un espai més informal, al mig un menjador-sala amb piano i tot, i el final un pati interior. Aprofitant aquesta distribució organitzen també actes privats a mida i ofereixen la possibilitat de fer venir un xef a cuinar-vos a qualsevol hora: des d’un esmorzar de forquilla a un sopar gastronòmic. En definitiva un gran ventall de possibilitats per un espai relativament petit, però acollidor.