dimarts, 31 de maig del 2022

Tattoo, l'art sota la pell


Avui escric un post singular perquè es tracta precisament de no recomanar una exposició que he anat a veure fa poc a Caixaforum. I em sap greu perquè gairebé sempre les mostres i activitats que s’hi presenten resulten de notable interès, com saben els lectors habituals de Prova i Error

En aquesta ocasió parlo de TATTOO. L’ART SOTA LA PELL, una àmplia exposició sobre el món del tatuatge, producció del museu del Quai de Branly de Paris. No hi ha dubte que està ben organitzada i que ofereix un ampli panorama del fenomen amb una mostra de més de 240 peces de diferents regions i cultures del món.

El que passa és que a mi aquest tema del tatuatge més aviat em disgusta perquè trobo que té un component de mutilació, resulta en bona mesura irreparable pel tatuat que respira un aire d'adicció i a sobre estèticament trobo que hi ha infinitat d’altres suports diferents i millors que la pell humana on plasmar  les emocions artístiques.

I precisament he trobat a faltar en aquesta exposició una secció on, més enllà del panegíric del Tattoo, s’expressés aquesta visió crítica que afortunadament molts tenim.

Però ja se sap que “contra gustos no hi ha res escrit”...