En ocasions anteriors, quan he fet algun comentari sobre un restaurant de la costa, dels que toquen gairebé l’aigua, acabo parlant-vos de la zona de Maresme, però aquesta vegada, he anat una mica més lluny a gaudir d’un bon àpat al costat del mar, en concret a la Platja de Sant Gervasi, al sud de Vilanova i la Geltrú, quasi tocant a Cubelles. Hi podeu anar sense fer caravanes per l’autopista Pau Casals (la C32), que encara és de pagament.
Pel què he llegit fa uns 35 anys que està allà, i el que va començar essent
un local d’arrossos fet amb canyes, és ara un restaurant de qualitat amb un
excel·lent producte que ofereix una cuina elaborada. Si abans estava a peu de
sorra, ara es troba a peu de passeig després d’una remodelació de l’espai i
dels accessos, però en conserva les vistes i l’exclusivitat de la platja, sense
altres construccions, tot mantenint el seu aïllament.
Continua oferint arròs, però la seva carta s’ha ampliat i participa en les
campanyes temàtiques amb menús dedicats a la tonyina, al bacallà, al calamar, a
la garota; també hi trobareu música en viu de tant en tant, ara mateix estaven
promocionant el menú de la revetlla de Sant Joan.
Les racions són generoses i el peix molt fresc. Entre els plats de dia
solen oferir “morralla” i us la serveixen amb unes quantes gambes vermelles de
Vilanova, tot un luxe, que pagareu a 17€, és clar, però s’ho val de totes
totes. L’oferta de vins no és espectacular, però hi trobareu malvasia de Sitges
i altres vins criats al Garraf, la majoria entre 20 i 25€.
I per acabar, si heu de fer una trobada de feina, familiar o amb les
amistats, disposen un menjador amb terrassa al pis de sobre de la sala
habitual, per gaudir “mediterràniament”.
4 comentaris:
totalment d'acord. EL vaig descobrir ja fà uns anys, per equivocació, però en va enamorar. A més la canimada des del centre de Vilanova és alhora un plaer.
Bon dia, Hermínia, no ho recordaràs, però ja te'n vaig parlar d'aquest restaurant, que no en té res de "xiringuito".
El vaig descobrir, igual que la Gormanda de Barcelona, per una novel·la d'en Xavier Bosch. Crec que és "Algú com tu", o una d'aquesta sèrie.
A més la mestressa és de Terrassa i va ser una bona il·lusió trobar-la allà.
L'arròs i el peix són excel·lents. El tracte exquisit.
El millor és anar-hi, si es pot, entre setmana, que és molt més tranquil (com ho fan els protagonistes d'en Xavier Bosch).
En resum, una gran troballa.
Gràcies pels vostres comentaris.
Pere, recordo el comentari de la novel.la però no recordava el lloc que havies dit!
Publica un comentari a l'entrada