divendres, 17 de juny del 2022

Xiringuito Miramar


En ocasions anteriors, quan he fet algun comentari sobre un restaurant de la costa, dels que toquen gairebé l’aigua, acabo parlant-vos de la zona de Maresme, però aquesta vegada, he anat una mica més lluny a gaudir d’un bon àpat al costat del mar, en concret a la Platja de Sant Gervasi, al sud de Vilanova i la Geltrú, quasi tocant a Cubelles. Hi podeu anar sense fer caravanes per l’autopista Pau Casals (la C32), que encara és de pagament.

Pel què he llegit fa uns 35 anys que està allà, i el que va començar essent un local d’arrossos fet amb canyes, és ara un restaurant de qualitat amb un excel·lent producte que ofereix una cuina elaborada. Si abans estava a peu de sorra, ara es troba a peu de passeig després d’una remodelació de l’espai i dels accessos, però en conserva les vistes i l’exclusivitat de la platja, sense altres construccions, tot mantenint el seu aïllament.

Continua oferint arròs, però la seva carta s’ha ampliat i participa en les campanyes temàtiques amb menús dedicats a la tonyina, al bacallà, al calamar, a la garota; també hi trobareu música en viu de tant en tant, ara mateix estaven promocionant el menú de la revetlla de Sant Joan.

Les racions són generoses i el peix molt fresc. Entre els plats de dia solen oferir “morralla” i us la serveixen amb unes quantes gambes vermelles de Vilanova, tot un luxe, que pagareu a 17€, és clar, però s’ho val de totes totes. L’oferta de vins no és espectacular, però hi trobareu malvasia de Sitges i altres vins criats al Garraf, la majoria entre 20 i 25€.

I per acabar, si heu de fer una trobada de feina, familiar o amb les amistats, disposen un menjador amb terrassa al pis de sobre de la sala habitual, per gaudir “mediterràniament”.

Xiringuito Miramar
Platja de Sant Gervasi s/n
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 938157970

4 comentaris:

Karles ha dit...

totalment d'acord. EL vaig descobrir ja fà uns anys, per equivocació, però en va enamorar. A més la canimada des del centre de Vilanova és alhora un plaer.

perefontroca ha dit...

Bon dia, Hermínia, no ho recordaràs, però ja te'n vaig parlar d'aquest restaurant, que no en té res de "xiringuito".
El vaig descobrir, igual que la Gormanda de Barcelona, per una novel·la d'en Xavier Bosch. Crec que és "Algú com tu", o una d'aquesta sèrie.
A més la mestressa és de Terrassa i va ser una bona il·lusió trobar-la allà.
L'arròs i el peix són excel·lents. El tracte exquisit.
El millor és anar-hi, si es pot, entre setmana, que és molt més tranquil (com ho fan els protagonistes d'en Xavier Bosch).
En resum, una gran troballa.

Anònim ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris.

Hermínia Pujol Estragués ha dit...

Pere, recordo el comentari de la novel.la però no recordava el lloc que havies dit!