dimarts, 9 de maig del 2023

La casa museu de PAU CASALS a San Salvador

A la platja de San Salvador, al municipi de Calafell es troba la Casa Museu de Pau Casals, una visita molt intessant. S'hi pot arribar en cotxe i també en tren baixant a l'estació de Sant Vicens de Calders, a la que s'arriba després d'un trajecte d'una horeta des de Barcelona. Al baixar del tren cal fer, però, una caminadeta d'uns vint minuts fins a la platja.

La casa conserva estances i mobiliari original i el petit auditori que Casals hi va fer construir aixi com el deliciós jardi que l'envolta. Darrerament s'ha fet una actualització museística moderna que ens mostra en grans pantalles i panells la trajectòria musical i cívica d'aquest gran músic, totalment compromès amb els seu pais. Aquesta visita permet valorar la dimensió artísica de Pau Casals que en el seu moment va ser un extraodinari violoncelista, director d'una prestigisissima orquestra i compositor rellevant. I després de la guerra civil i la segona guerra mundial va mantenir sempre activament el seu compromís amb Catalunya i la democràcia.

Des d'aquestes pàgines Jaume Guell i Abili Fort varen rescriure tres articles que trobareu, si esteu interessats, a la Secció Directors d'orquestra.

Aqui teniu quatre fotos de coses que veureu a la visita.

Clickeu a sobre per veure les imatges