dijous, 15 de juny del 2023

La Cala Taverna a Palamós.


Recentment vaig estar a Palamós, on celebraven la festa de la gamba (6 gambes a 5 euros!!!). No us ho podeu perdre; però és clar, us les menjareu a peu dret al costat de la llotja i, si teniu sort, en alguna de les taules que hi ha disposades al mig d’un munt de paradetes que exposen altres productes de la comarca: arròs de Pals, botifarra dolça, “brunyols” de l’Empordà, ceba de Figueres, fesol de l’ull ros, poma de “relleno” de Vilabertran, recuit de drap i és clar, la gamba de Palamós. 

Hi podeu fer un bon aperitiu de gambes, però després us recomano d’anar a algun lloc més tranquil a continuar gaudint del peix fresc i la bona cuina. És així que vaig descobrir la taverna La Cala.

Pel que sembla, la Cala és el nom que donen a la seva vila els habitants de l’Ametlla de mar, i d’allà van venir els avis dels propietaris cap a 1930. Establerts a Palamós van continuar dedicant-se a la pesca i a la gastronomia, agermanant la gamba de Palamós i la tonyina Balfegó de l’Ametlla. L’actual cap de cuina també té arrels caleres i ha treballat al costat de grans xefs. Com entendreu hi treballa el pop roquer del Delta o els llagostins de Sant Carles de la Ràpita, que fa a la brasa, al costat d’una bona varietat de peix de la costa empordanesa.

Per acompanyar-ho tot plegat, no deixeu de tastar les seves patates braves cruixents amb gambeta o el seu humus mariner amb uns seitons marinats petitons i absolutament frescos. Tot plegat ho vam regar amb un vi del Montsant, Lo noi del sac, perquè m’agraden els blancs amb cos, però trobareu vins empordanesos per tots els paladars. Que vagi de gust.

Carrer Notaries, 20
Palamós
Lacalataverna.com
 601901190