dimarts, 26 de setembre del 2023

Per terres d'Espanya I


Enguany es commemora el 50 aniversari de la mort del compositor Graciano Tarragó (1892-1973). Amb aquest motiu el compositor i guitarrista Jaume Torrent, que ja ha col·laborat en una altra ocasió al Blog i que va ser-ne deixeble, està duent a terme una sèrie d’iniciatives - concerts, conferències, articles, documentals i, sobretot, gravacions - amb el desig de donar a conèixer la seva obra i reivindicar el reconeixement que sens dubte mereix.


En breu s’editaran dos CD amb interpretacions de diverses composicions de Tarragó i entre elles 14 peces que formen part de la col·lecció Per terres d’Espanya (la miscel·lània més completa de música espanyola que cap altre compositor de guitarra hagi escrit fins avui).

Per generositat de Torrent anirem publicant en propers posts cinc de les seves interpretacions d’aquestes peces que de ben segur us agradaran i contribuiran a la difusió de l’obra de Tarragó.
Comencem avui amb Sevillana.




8 comentaris:

Angela Ferioli ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Enhorabona al gran guitarrista Jaume Torrent per la tasca de fer reviure la música de Graciano Tarragó. Sembla mentida que fins ara no l'hàgim conegut, per què té molta qualitat i sentir-la és molt agradable. Confesso que jo mateix, aficionat de nivell intermedi, no la tenia en compte per prejudicis d'escola, és a dir, per culpa d'opinions adverses provinents d'altres músics -ara ho veig- poc objectius. Cal reiterar l'agraïment a Jaume Torrent per la fita assolida. La qual és única, que jo sàpiga: desconec si la filla, Renata, va fer gravacions d'obres del seu pare. Si alguna en va fer, em sembla que no va tenir massa ressò. I en definitiva, l'important és que ara les composicions del mestre Tarragó tornen a veure la llum gràcies a l'art i el treball de Jaume Torrent, virtuós de la guitarra.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Sr.Torrent, per donar ha conèixer, la música d'aquest gran compositor.

Música ha dit...

Moltes gràcies Jaume!!!!!!

Xavier RIVERA ha dit...

Un gran compositor... i un gran intérpret!

Mercedes Saladich ha dit...

Jaume moltes gràcies!
Que gran omenatge fas al Mestre Tarragó
Enhorabona per la teva qualitat musical i artística.

Anònim ha dit...

Fantàstica feina de Jaume Torrent fent reviure la música del mestre Tarragó amb una fina sensibilitat i intepretació acurada que ens fa ser conscients del nostre patrimoni musical de grans compositors per guitarra. Gràcies Jaume !. David Craven-Bartle Lamote de Grignon.

Anònim ha dit...

Preciosa sevillana i fantàstica interpretació. Bravo Tarrago/Torrent