dimecres, 14 de febrer del 2024

Els musics de Jazz a Catalunya CAPITOL 2

LLUÍS COLOMA

El piano es un dels instruments més importants del jazz. De fet aquesta música va néixer a les cases de tolerància de New Orleans a començaments del segle passat de la ma de pianistes que actuaven en aquests llocs i que en la seva majoria, no cal dir-ho, eren negres per una raó ben senzilla, sortien més barats.

A Catalunya sempre hem tingut i sortosament tenim excel·lents pianistes de jazz. El més conegut e internacional de tots ell probablement ha estat Tete Montoliu que al anys 60 i 70 era tot una figura i va tocar amb els millors músics del moment.

Avui peró vull dedicar aquest capítol a un altre pianista barceloní, en Lluis Coloma  (Barcelona 1973)  convertit des de fa anys en un gran intèrpret. El podeu escoltar en viu a molt llocs entre ells al  Jamboree, on actua amb certa assiduïtat.

Si bé als seus començaments es va especialitzar en blues i boogie woogie, actualment té un extens repertori de temes propis que interpreta sempre recolzat pel components del seu grup, Manolo Germán al baix,- un gran instrumentista, Arnau Julià a la bateria i sovint també Héctor Martin un jove guitarrista que toca habitualment en un grup del que en parlarem un altre dia “A contra blues “

Escolteu-lo en primer lloc fa un parell d´anys tocant un dels seus boogies al festival de jazz de Terrassa


Seguidament escolteu-lo en en plan solista en una peça que tothom coneix “Tico-Tico"


I per acabar si voleu podeu escoltar integre el concert que va donar a la Fundació Joan March de Madrid fa pocs anys en aquest enllaç de You tube:

https://youtu.be/NgXURyUG018 

1 comentari:

Lluís Boada ha dit...

Moltes gràcies per presentar-nos aquest músic extraordinari. L la seva versió del Tico-Tico és impressionant. Quin talent hi ha per tot arreu i en aquest pais, sovint valorat ben per sota d'allò que mereix!