dimecres, 28 de febrer del 2024

Els músics de jazz a Catalunya CAPITOL 3

Magali Datzira

Probablement la millor cantant de jazz, o millor dit de blues, de Catalunya, ha estat i és la Montse Pratdesaba, mes coneguda com a Big “Mama “ Li dedicarem properament un capítol d´aquesta sèrie. Però si hagués d`escollir una cantant jove i actual amb quedaria amb Magali Datzira. De totes les intèrprets sortides del bressol, del gran bressol del Sant Andreu Jazz Band l`escola de música de Sant Andreu dirigida per en Joan Chamorro, em sembla la millor cantant. O al menys la que té mes personalitat. La seva veu greu, una mica ronca i desgarrada, va de meravella per cantar jazz.

Escolteu-la quan va començar a actuar cap el 2014. La interpretació que fa de “On a sentimental side” acompanyada de Dick Oats i el conjunt de Joan Chamorro, es francament bona. 

 

L`estil de la Datzira i fins i tot la seva vocalització, s`han anat perfeccionant amb el temps i actualment han assolit un nivell excel·lent. Escolteu-la  a "Put your head on my shoulder".


1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona cantant Josep. Gràcies. En canvi no té el cartell de l'Andrea Motis. Diria que és una de les veus que l'acompanya en aquest vídeo...
6Q