dimecres, 10 d’abril del 2024

Restaurant 77 kilos

Recentment he anat a provar un petit restaurant amb vocació de sostenibilitat. El 77 kilos, que pel que sembla és la mitjana de menjar que llencem a les escombraries anualment. No és ben bé un restaurant d'aprofitament, però sí que aposta per no fer malbaratament. La seva és una carta curta i de temporada, és clar. Sorprenen les seves croquetes a mig camí entre la tradició basca i la catalana, és a dir amb la beixamel com a ingredient destacat i molt ben treballat, però amb un alt percentatge de rostit o del farcit que toqui. La resta de l'oferta en format de racions generoses per a compartir és d'allò més saborosa; tot em va agradar, fins i tot un pastís de cervesa que vaig provar per postres.

 El local és petit, perquè el porten entre dos, a la cuina en Gerard Cuartero, que tot i que és de Vilassar de Mar, ha passat una llarga temporada al sud-est asiàtic i ha treballat al costat de xefs de renom; a la sala, poques taules molt ben servides per la Sara di Bari, tot i que ella és de Bérgamo.

 Recentment han deixat de promocionar-se amb una proposta molt ajustada: 3 tapes, un segon, una copa de vi i unes postres per 22 euros, jo ja vaig fer tard, però que això no us desanimi.


Carrer Mallorca, 77
08029 Barcelona
Tel. 931884261