divendres, 12 de juliol del 2024

Els musics de jazz a Catalunya CAPITOL VI


IGNASI TERRAZA

Ignasi Terraza (Barcelona, 1962) es un autèntic virtuós del piano jazz. Cec, des dels 9 anys, això no li va impedir fer la carrera d’enginyer informàtic i  ser la primera persona cega que va aconseguir aquest títol.

Paral·lelament va estudiar piano clàssic al Conservatori de Barcelona; és va aficionar al jazz i des del anys 90 s´hi ha dedicat per complert. Ha tocat principalment en formacions de trio o quintet, com el de Joan Chamorro, però també amb el guitarrista americà David Mitchell  i amb molt altres músics rellevants,  incloent particularment molts dels components del Sant Andreu Jazz band. Dotat d´una sensibilitat ,un swing  i una versatilitat extraordinària el seu estil reconeix influències de Oscar Peterson i Ahmad Jamal.

Per començar escolteu-lo amb el quintet de Joan Chamorro  al festival de Jazz de Vitoria. El seu solo a “Moanin” és sensacional.


Darrerament ha acompanyat moltes vegades a l`Andrea Motis. Escolteu-lo aquí una brillant versió de “Lets me behave” a la Fundació March.


 A “Come rain, come shine” una altre exhibició  acompanyant a la Laura Simó amb un estil que recorda força  el d'Oscar Peterson


1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies perquè ens alegres el dia!!!!!