La revista Cuina, del grup Sapiens, ofereix cada mes de novembre una selecció de restaurants d’arreu de Catalunya amb una proposta de menú degustació 2x1; això us permet conèixer el bo i millor d’alguns restaurants sense escurar la butxaca en excés (recordeu-vos-en l’any vinent, val la pena!). Dels què he visitat enguany en destacaré un a Calafell. Novembre és un bon mes per passejar sense gaire gent per la part de platja del municipi, en canvi, el restaurant estava quasi ple, de fet, convé que reserveu.
No és fàcil trobar una oferta gastronòmica en llocs de platja, però “La dama roja” és una molt bona opció per la qualitat del producte. En destaca la carn, que porten de Girona i l’ofereixen “a la pedra”, cuita a la brasa amb llenya de roure i en quantitat generosa. Els plats més elaborats estan especialment cuidats amb una cocció al seu punt i una presentació molt acurada. Tenen un menú de dissabte, diumenge i festius a 19,50 euros tot inclòs, amb una varietat quasi tan àmplia com la carta. Pels qui us agradin les fondues de formatge podreu degustar-ne una de molt suau. Treballen amb una selecció de vins i caves propers i de qualitat, en la meva visita vaig provar l’Equilibrista, DO Catalunya, extraordinari, tot i que també tenen vins d’altres DO. Per acabar hi podreu tastar un bon cafè, de fet serveixen també esmorzars, i de nit ofereixen cocteleria.
Tot i que el
local no destaca especialment pel seu disseny, sí que disposa d’un jardí que
deu ser molt apreciat a l’estiu. En definitiva, un restaurant recomanable prop
de la platja i de l´única ciutadella ibèrica reconstruïda del país, que podeu
aprofitar per visitar (http://ciutadellaiberica.com/).
Per cert, la llegenda de la dama roja la trobareu a la seva pàgina web.
C. Carme,
25, Calafell Platja
Tel.
977696382
1 comentari:
LA DAMA ROJA, un plaer pel paladar.
Publica un comentari a l'entrada