dimecres, 6 de juliol del 2016

La salabror de l’estiu a boca

En el darrer post de la temporada us volia parlar d’algun restaurant amb terrassa des d’on es veiés el mar, cal aprofitar el privilegi de viure mirant al Mediterrani. I just el dia de la Música, quan l’OCB hi va oferir un concert a l’aire lliure, vaig revisitar la zona de restaurants que estan a sota de l’Hotel W (conegut com Vela).
Altres vegades havia anat al “Pez Vela” del grup “Tragaluz”, però estava molt ple, així que vaig tornar a “Gallito” del grup “En compañía de lobos” i resulta que ambdós tenen en comú l’empresari Tomàs Tarruella. 

La seva és una història d’èxit, quan els seus pares es van separar, va obrir amb la seva mare, Rosa M. Esteva, bona cuinera familiar, el restaurant “Mordisco”, el primer del futur grup Tragaluz, que ha anat obrint restaurants amb identitats molt diverses, però amb un element comú: el bon gust, la bona cuina i una relació qualitat preu molt acceptable, en Tarruella diu que va popularitzar l’elitisme culinari.
Menys conegut, perquè és més jove, el grup “En compañía de lobos” ja ha obert cinc restaurants a Barcelona, dos a Madrid i un a Mèxic (que per cert ha batejat amb el nom de “Cuines”), entre ells el Gallito, del què avui us parlaré després d’aquesta llarga introducció.

Com els altres restaurants del grup, té una molt cuidada decoració informal, diríem que bohèmia. A l’entorn marítim li va molt bé. En aquest cas la cuina té una tirada cap a llatinoamèrica i hi podeu provar un ceviche de corvina molt fresc, unes escopinyes amb gingebre ben originals i, sobretot, les torrades de tonyina amb alvocat!!! que es desfan a la boca, el secret sembla ser que és el tall. També hi trobareu bons arrossos, hi destaca el de calamars, gambes i carxofes. Les postres i els combinats per fer una copeta final acaben d’arrodonir la vetllada nocturna, amb les llums de la costa al fons... què més podeu demanar? Que tingueu un bon estiu!!!


Gallito
Passeig Mare Nostrum, 19-21
08039 Barcelona
Tel. 933123585


1 comentari:

perefontroca ha dit...

Aprofitant que el dimecres és el sant de la Sara l'anirem a provar. Ja et diré quelcom.
Bon estiu!!!