dimarts, 15 de novembre del 2016

Sully

Sully és una història dramàtica dirigida per Clint Eastwood, basada en un fet real, l'amaratge d'emergència d'un avió amb els motors avariats sobre el riu Hudson, a Nova York, un dia fred de gener de 2009.

Tom Hanks, en una interpretació plena de força que recorda la d' "El puente de los espías", interpreta el pilot que s'enfronta durant 208 segons eterns a la situació més dramàtica de la seva vida, però que tot just veurà començar el seu veritable calvari un cop ha amarat exitosament. El seu copilot, que comparteix amb ell tota la tensió de la situació, és interpretat molt sòbriament per Aaron Eckhart.

Clint Eastwood gestiona adequadament el tempo de la situació, tot i que no és fàcil mantenir la concentració en una pel·lícula amb situacions tant impactants i espectaculars, i fa que ens posem en la pell dels professionals que fan que l'aviació funcioni i constatem com de complexa i necessitada de fortalesa és la tasca d'aquests professionals, no tan sols en el moment en què la situació reclama l'heroïcitat sinó en el dia a dia d'una professionalitat ben portada.

Veient la pel·lícula ens plantejarem i donarem voltes sobre algunes preguntes inquietants:
. Podem deixar a mans de màquines, cada cop més potents, això sí, el judici de la conducta humana ?
. Poden les forces de l'economia i els interessos empresarials anteposar visions pretesament "tècnic - racionals" de les situacions quotidianes a les visions més planeres, però sovint més sàvies, de l'home del carrer ?

En definitiva, una pel·lícula per veure. A la vegada interessant, distreta i compromesa.