Fa pocs dies, en
Pere, un bon seguidor d’aquesta secció i del blog, em va comentar que llegint
el darrer llibre d’en Xavier Bosch, “Paraules que tu entendràs”, va semblar-li
interessant el restaurant que visiten els protagonistes, hi va anar i en va
sortir molt satisfet. Així que me’n va fer comentari en el meu darrer post.
Sempre que puc, faig cas dels vostres suggeriments, així que allà que vaig
anar.
Resulta que al capdavant
de la Gormanda, hi trobem una dona jove, tercera generació de família de
restauradors, la Carlota Claver. Després de passar per l’escola de la Mey
Hoffman, anys en el negoci familiar i una volta per veure món, ha obert el seu
propi restaurant i aquí ella s’ha sentit feliç i lliure de fer el què volia, i
això es nota en el seus plats.
La carta amb una
vintena de propostes, sense classificar com a entrants, primers o segons, més
quatre o cinc postres, és original, per com combina la cuina tradicional
catalana, amb l’avantguarda i el mestissatge (sobretot oriental). És alhora una
cuina de mercat. Ofereix un menú de migdia de 21 € i un de degustació de 58 €,
el preu de la carta ronda els 35-45 € (sempre dependrà dels vins escollits),
que la qualitat i l’elaboració de cada plat mereixen. Per anar fent boca us
recomano: l’albergínia confitada amb papada i anguila fumada, o l’alvocat a la
brasa, per seguir amb l’ou a baixa temperatura amb vieires, galeres i bolets de
temporada o la parpatana de tonyina a la brasa amb escal·lònies i pebrot
escalivat.
Tenen una bona
oferta de vins, tot i que s’hi troba a faltar alguna ampolla més per sota dels
18€.
El local és molt
acollidor, càlid, amb una entrada espectacular gràcies al gran plat fet de
fragments de plats trencats de ceràmica que penja de la paret al costat d’un
petit bosc sec. Nosaltres vàrem tenir la sort de gaudir d’una taula amb vistes
a la cuina, que es troba en un nivell inferior (hi ha també una taula dins la
cuina mateix, per aquells que vulguin gaudir de ben a prop de la feina de
l’equip que col.labora amb la xef). Hi trobareu també un terrassa que dóna al
xamfrà, per gaudir del bon temps, quan arribi.
Restaurant la
Gormanda
Carrer Aribau,
160
08036 Barcelona
Tel. 931 276 049
3 comentaris:
Bon dia Hermínia! Al mateix llibre també fa comentari del "Xiringuito Miramar" de Vilanova i la Geltrú.
Ja et vaig comentar que m'agrada seguir les indicacions dels llibres que llegeixo, diguem-ne "literatura gastronòmica", encara que també m'agraden els llocs referenciats.
Ahir vàrem tenir ocasió d'anar-hi, i la sortida va pagar la pena.
Mai havia estat a Vilanova i la Geltrú i em va agradar força.
El Xiringuito està molt ben situat, fora del trànsit de vehicles i amb vistes al mar.
El menjar perfecte i la paella molt ben elaborada. No en vàrem deixar ni un gra.
Al postre sempre provo la crema catalana (crec que és un bon indicador de com es fan els postres), i molt correcte.
Un lloc per aconsellar, sobretot abans de l'estiu, ja que la mateixa mestressa en va dir que millor no anar-hi o anar-hi a sopar.
Magnífica recomanació que em fa pensar que si el seu autor, pel que veig lector fidel del blog, vol algun dia escriure-hi alguna cosa està convidat a participar en la Secció del POST DEL LECTOR o, si el tema és gastronòmic, a RADAR GASTRONÒMIC.
Gràcies Josep Maria!
Ho tindré en compte!
Publica un comentari a l'entrada