dimarts, 21 de gener del 2020

La Gormanda


Fa pocs dies, en Pere, un bon seguidor d’aquesta secció i del blog, em va comentar que llegint el darrer llibre d’en Xavier Bosch, “Paraules que tu entendràs”, va semblar-li interessant el restaurant que visiten els protagonistes, hi va anar i en va sortir molt satisfet. Així que me’n va fer comentari en el meu darrer post. Sempre que puc, faig cas dels vostres suggeriments, així que allà que vaig anar.

Resulta que al capdavant de la Gormanda, hi trobem una dona jove, tercera generació de família de restauradors, la Carlota Claver. Després de passar per l’escola de la Mey Hoffman, anys en el negoci familiar i una volta per veure món, ha obert el seu propi restaurant i aquí ella s’ha sentit feliç i lliure de fer el què volia, i això es nota en el seus plats.

La carta amb una vintena de propostes, sense classificar com a entrants, primers o segons, més quatre o cinc postres, és original, per com combina la cuina tradicional catalana, amb l’avantguarda i el mestissatge (sobretot oriental). És alhora una cuina de mercat. Ofereix un menú de migdia de 21 € i un de degustació de 58 €, el preu de la carta ronda els 35-45 € (sempre dependrà dels vins escollits), que la qualitat i l’elaboració de cada plat mereixen. Per anar fent boca us recomano: l’albergínia confitada amb papada i anguila fumada, o l’alvocat a la brasa, per seguir amb l’ou a baixa temperatura amb vieires, galeres i bolets de temporada o la parpatana de tonyina a la brasa amb escal·lònies i pebrot escalivat.

Tenen una bona oferta de vins, tot i que s’hi troba a faltar alguna ampolla més per sota dels 18€.
El local és molt acollidor, càlid, amb una entrada espectacular gràcies al gran plat fet de fragments de plats trencats de ceràmica que penja de la paret al costat d’un petit bosc sec. Nosaltres vàrem tenir la sort de gaudir d’una taula amb vistes a la cuina, que es troba en un nivell inferior (hi ha també una taula dins la cuina mateix, per aquells que vulguin gaudir de ben a prop de la feina de l’equip que col.labora amb la xef). Hi trobareu també un terrassa que dóna al xamfrà, per gaudir del bon temps, quan arribi.


Restaurant la Gormanda
Carrer Aribau, 160
08036 Barcelona
Tel. 931 276 049

3 comentaris:

perefontroca ha dit...

Bon dia Hermínia! Al mateix llibre també fa comentari del "Xiringuito Miramar" de Vilanova i la Geltrú.
Ja et vaig comentar que m'agrada seguir les indicacions dels llibres que llegeixo, diguem-ne "literatura gastronòmica", encara que també m'agraden els llocs referenciats.
Ahir vàrem tenir ocasió d'anar-hi, i la sortida va pagar la pena.
Mai havia estat a Vilanova i la Geltrú i em va agradar força.
El Xiringuito està molt ben situat, fora del trànsit de vehicles i amb vistes al mar.
El menjar perfecte i la paella molt ben elaborada. No en vàrem deixar ni un gra.
Al postre sempre provo la crema catalana (crec que és un bon indicador de com es fan els postres), i molt correcte.
Un lloc per aconsellar, sobretot abans de l'estiu, ja que la mateixa mestressa en va dir que millor no anar-hi o anar-hi a sopar.

Josep M.Cortina ha dit...

Magnífica recomanació que em fa pensar que si el seu autor, pel que veig lector fidel del blog, vol algun dia escriure-hi alguna cosa està convidat a participar en la Secció del POST DEL LECTOR o, si el tema és gastronòmic, a RADAR GASTRONÒMIC.

perefontroca ha dit...

Gràcies Josep Maria!
Ho tindré en compte!