dijous, 24 de juny del 2021

El far del nord


Els Lluïsos de Gràcia és una associació sòciocultural i esportiva situada a la plaça del Nord i que està en actiu des de 1855. No tinc ni idea de quin any van obrir un espai de bar-restaurant, però el que sí que està molt clar és que els seus gestors tenen bon ull per adjudicar-ne l’explotació. “El Far del nord” ha substituït a “Perdem el nord” i si dels anteriors restauradors n’havia llegit unes bones crítiques (no vaig tenir oportunitat d’anar-hi), els nous ofereixen també un molt bon nivell.

En Carles Tutzó i en Ramon Marcet se n’han fet càrrec després dels moments més durs de la pandèmia COVID-19, el que vol dir que se’ls ha de suposar coratge i ganes de fer bona feina aprofitant la represa. La seva és una cuina tradicional catalana “revisitada”, un exemple: el trinxat de mar que inclou la sardina entre els ingredients. Hi podeu berenar uns entrepans, però la carta del migdia i de la nit inclou plats de temporada fets amb l’honestedat del bon producte ben tractat.

L’entorn de fusta i taules de marbre amb peus de ferro (alguns de les màquines Singer) amb una paret de grans finestrals cap a la plaça, convida a fer-hi estades a tota hora. Un altre dia us parlaré, de La Martina, el nou local que han obert l’Àngel Moya i en Joan Duran, de l’antic “Perdem el nord”, a veure si finalment puc provar les seves famoses croquetes.



1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

El tenim al barri idesprés d'aquesta recomanació no hi ha dubte que hi anirem!