Els Lluïsos de Gràcia és una associació sòciocultural i esportiva situada a la plaça del Nord i que està en actiu des de 1855. No tinc ni idea de quin any van obrir un espai de bar-restaurant, però el que sí que està molt clar és que els seus gestors tenen bon ull per adjudicar-ne l’explotació. “El Far del nord” ha substituït a “Perdem el nord” i si dels anteriors restauradors n’havia llegit unes bones crítiques (no vaig tenir oportunitat d’anar-hi), els nous ofereixen també un molt bon nivell.
En Carles Tutzó i
en Ramon Marcet se n’han fet càrrec després dels moments més durs de la
pandèmia COVID-19, el que vol dir que se’ls ha de suposar coratge i ganes de
fer bona feina aprofitant la represa. La seva és una cuina tradicional catalana
“revisitada”, un exemple: el trinxat de mar que inclou la sardina entre els
ingredients. Hi podeu berenar uns entrepans, però la carta del migdia i de la
nit inclou plats de temporada fets amb l’honestedat del bon producte ben
tractat.
L’entorn de fusta
i taules de marbre amb peus de ferro (alguns de les màquines Singer) amb una
paret de grans finestrals cap a la plaça, convida a fer-hi estades a tota hora.
Un altre dia us parlaré, de La Martina, el nou local que han obert l’Àngel Moya
i en Joan Duran, de l’antic “Perdem el nord”, a veure si finalment puc provar
les seves famoses croquetes.
1 comentari:
El tenim al barri idesprés d'aquesta recomanació no hi ha dubte que hi anirem!
Publica un comentari a l'entrada