dimarts, 9 de novembre del 2021

Coses que no entenc ( o sí ) LXVII

. Que el Tribunal Constitucional pugui anular una rebaixa del IRPF a les rentes més baixes - inferiors a 12.451 euros -  decretada pel Govern de la Generalitat i que afectava a uns 200.000 contribuents i que es concretava amb l’elevació del mínim exempt de 5.500  a 6.105 euros.

. Que, en canvi, al Comunitat de Madrid pugui  rebaixar impunement tot tipus d’imposts a les rendes i patrimonis més alts per convertir-se amb una mena de paradís fiscal.

. Que per viatjar a París en avió s’exigeixin tota mena de controls i en canvi per fer-ho en tren no demanin cap paper, ni certificat de vacunació o prova d’antígens.

. Que hagi calgut esperar la publicació de l’estudi sobre l’ús del català quan, com diu una bona amiga, només calia passejar pels carrers i escoltar com parlava la gent per adornar-se’n ja fa molt de temps.

. Que amb l’ínfim nivell polític i personal que tenen els líders del PP, les seves  batalles internes i la immensa corrupció més que provada del partit i tota la seves organitzacions el PP segueixi tenint encara fora de Catalunya unes expectatives de vot tan altes.

. Que els barcelonistes esperin encara el miracle de Xavi al front del Club en fallida econòmica i esportiva i alhora que aquest, coneixent el club, hagi tingut el valor de posar-se al front d’un equip presidit per en Laporta.

. Que hagin aparegut aquests anomenats supermercats fantasmes que prometen servir les  comandes en un màxim de 10 minuts a base de fer córrer com a possessos els empleats del magatzem i els riders que porten els productes circulant frenètics pels carrers amb bicicletes i motos.

. Que hi hagi tants clients inconscients  que comprin en aquests comerços sense cap necessitat i sense considerar la seva contribució a noves formes d’explotació dels seus treballadors.

. Que un cop més en els darrers anys - 2013-2019 - a Catalunya els Governs central i autonòmic no hagin executat les inversions previstes en els pressupostos (Espanya el 66 % i Catalunya el 80 % ) posant de manifest una brutal manca de capacitat de gestió en l’execució de les obres.