dimarts, 21 de desembre del 2021

La veu de J.J Millás

El suposat conflicte de la llengua a Catalunya s’ha creat entre tots aquells que volen aprofitar, amb tota la intencionalitat i mala fe del món, unes reclamacions d’una ínfima part de la població.

Compten amb la col·laboració activa d’una judicatura disposada a recolzar les iniciatives més reaccionàries emparant-se amb el seu rol de garantia dels drets i la seva suposada independència.

I ho fan sense cap base: amb una població catalana que ha sigut sempre escrupolosament respectuosa - fins i to massa en certes ocasions - amb l’ús del castellà i on no s’ha produït fins ara cap conflicte lingüístic significatiu. I a més amb la constatació en les proves de competències dels estudiants que el nivell de castellà dels alumnes de Catalunya  és igual o superior a la mitja.

El passat diumenge en la seva col·laboració setmanal al programa de la SER  “A vivir que son dos dias” va parlar de les declaracions dels polítics en uns termes que crec que convé escoltar. Aquí teniu l’enregistrament on podreu aprecia la seva fina ironia però alhora la solidesa de les seves reflexions.


1 comentari:

Jaume Güell ha dit...

Brillant i encertat en Millás. Gràcies per compartir-ho