divendres, 14 de gener del 2022

RED al Teatre de l'Akadèmia



Ahir vàrem anar al Teatre de l’Akademia a veure una obra de teatre que ens va fascinar. Es tracta de RED, un text de John Logan, guionista i productor cinematogràfic nord americà.

L'obra ens submergeix en el món de l’art, concretament de la pintura, a partir de les converses entre Mark Rothko i un jove assistent a qui contracta perquè l’ajudi al seu estudi.

Tots dos, representants de dues generacions, mantenen un ric diàleg en el que  parlen de l’art i la vida de l’artista amb un text diàfan, planer però alhora ple de profunditat i de matissos.

Les interpretacions dels dos únics actors - el consagrat Lluís Soler i el jove Ferran  Vilajosana, que li dona brillantment la rèplica - són extraordinàries i fan encara més bo el text.

D’altra banda, la direcció de Guido Torlonia resulta molt imaginativa i convincent. La música i la il·luminació completen els encerts de l’obra.

Davant de tants elogis la mala notícia és que qui no tingui ja entrades de moment no podrà veure l’obra. Malgrat que s’han prorrogat les representacions fins el 23 de gener totes les entrades estan exhaurides. Com funciona el boca a boca en el món del teatre!. Esperem que amb l’èxit actual l’obra es pugui representar en el futur en una sala amb un major aforament.

Bravo per l’autor, els intèrprets i el teatre de l’Akadèmia que, un cop més, ens ha ofert una petita joia.




3 comentaris:

victoria campillo ha dit...

Si, ho vaig veure a tv3, deu ser interessant, m'agrada molt aquest artista.

Hermínia ha dit...

Tinc entrades pel dia 20. Les dues últimes!!!

Josep M.Cortina ha dit...

Quina sort,Herminia. Ens va agradar molt.